4 kandidaten Prins Carnaval officieel onthaald
Team Cultuur en evenementen 27 mei 2024
27 mei 2024

4 kandidaten Prins Carnaval officieel onthaald

Dat er vier kandidaten dit jaar zullen strijden om de titel Prins Carnaval Aalst 2025, was al langer geweten. Nu het college van burgemeester en schepenen de kandidaturen ook officieel goedkeurde, kregen Seppe Baeten, Johan Pessemier, Karel Van de Winkel en Peter Van Keer op 27 mei ook hun kandidatenlint overhandigd. Meteen bepaalde het toeval ook de volgorde waarin de vier mannen zullen aantreden tijdens de verkiezingsavond op zaterdag 19 oktober: Johan Pessemier bijt de spits af, gevolgd door Peter Van Keer. Karel Van de Winkel treedt als derde op en Seppe Baeten sluit de avond af.

Dat het een diverse verkiezingscampagne en – avond zal worden, daar is iedereen het over eens. Want de kandidaten mogen dan wel alle vier gepokt en gemazeld zijn van carnaval; elk legt z’n eigen accenten en heeft zijn eigen specialiteiten. Dat bleek eerder al in hun campagne, en kwam nogmaals aan bod tijdens de lintoverhandiging.

Na een kort interview en bemoedigende woorden van Prins 2024 Vincent, kregen de vier kandidaten hun lint overhandigd door voorzitter van het Feestcomité Wendy Wauters en burgemeester Christoph D’Haese.

Aansluitend besliste het toeval over de volgorde van optreden op de verkiezingsavond: de kandidaten kozen elk een doos uit waar een cijfer onder verstopt zat. Johan Pessemier koos de doos met nummer 1. Peter Van Keer zal als tweede optreden. Karel Van De Winkel eindigde met het nummer drie en Seppe Baeten zal als laatste optreden.

Seppe Baeten (‘Baal Junior’): “Opgegroeid tussen prinsenpluimen”

Seppe uit Nieuwerkerken is pas 18 jaar geworden en waagt zijn kans meteen van zodra het reglement het toeliet. Daarover moest hij niet lang nadenken.  Seppe: “In de lagere school droomde ik er al van om Prins Carnaval te worden. Nu het kan, grijp ik meteen mijn kans, want volgend jaar wil ik gaan studeren. Mijn vader Chris was eerder al prins in 2003 en ik werk achter de schermen van de Prinsencaemere, dus ik ben opgegroeid tussen de prinsenpluimen. Van zodra ik kon lopen, nam ik al voor het eerst aan de carnavalsstoet deel. Nu zit ik bij AKV Bjein Swanjee.”

Johan Pessemier (‘Droeven Badmoesj’): “Laagdrempelig en zonder grote budgetten”

Johan Pessemier staat in het carnavalsmilieu beter bekend als ‘Droeven Badmoesj’. De 51-jarige maatschappelijk werker is namelijk lid van carnavalsgroep De Droeve Apostelen. Daar is hij, samen met de rest van zijn gezin, een heel jaar voor in de weer. Johan: “De carnavalsvereniging is een echte familie voor mij. Je vindt me wekelijks in de werkhallen als wagenbouwer en ook op al onze activiteiten steek ik een handje toe. In mijn campagne pak ik het anders aan. Ik hou het financieel laagdrempelig en de humor staat centraal. Kortom, terug naar het carnaval zoals het vroeger was, want het moest een volksfeest zijn waar iedereen het gevoel heeft erbij te horen.”

Karel Van de Winkel (‘Sjalen’): “Live-muziek en plezier staan centraal”

Ook Karel Van de Winkel – roepnaam Sjalen – noemt zichzelf een buitenbeentje, als lid van losse groep Ageir. Bij de 29-jarige software-developer staat carnaval gelijk aan humor en plezier. “Als losse groep proberen we mensen vooral te entertainen. In het jaar van het cafeikescarnaval liep een grap uit de hand en mocht ik overal met een tafelpoot gaan zwaaien als officieuze prins. Maar ik kreeg daardoor wel de smaak te pakken. In mijn campagne nu staat muziek centraal: ik ben zelf muzikant, schrijf liedjes en ben lid van het groepje De Stoefkabassen.”

Peter Van Keer: “Eerder decorbouwer voor andere kandidaten, nu tweede keer zelf in de schijnwerpers”

De Moorselse schrijnwerker Peter Van Keer (48) is geen onbekende in prinsenmiddens. In 2018 was hij de tegenkandidaat van Alex De Kegel, nu doet hij opnieuw een gooi naar de scepter. “Maar andere jaren ben ik ook vaak betrokken geweest in het decorteam van kandidaten. Nu heb ik mijn eigen team rondom mij. Een ploeg die één geheel vormt en aan hetzelfde doel werkt. Die vriendschap staat voor mij centraal in mijn campagne, maar het is ook een belangrijke factor tijdens andere carnavalsedities. Als lid van AKV De Melkmoilen ben ik steeds goed omringd.”

Team Cultuur en evenementen