Albert wint Gouden Ajuin!
Team Cultuur en evenementen 12 februari 2018
12 februari 2018

Albert wint Gouden Ajuin!

De zon was van de partij op de Ajuinworp, net als honderden Aalstenaars die erop uit waren om zo veel mogelijk snoepjes te vangen die vanuit de ramen van het stadhuis naar beneden werden gegooid.

Nadat voorzitter van het feestcomité Dirk Verleysen, burgemeester Christoph D’Haese en Prins Alex het publiek hadden toegesproken werden er 3.000 snoepajuintjes naar het publiek gegooid. Wie het snoepje met daarin het nummer 1 vond, wint de gouden Ajuin.

Die eer viel dit jaar te beurt aan Albert Van Vaerenbergh (65) uit Aalst. “Ik ben geboren en getogen Aalstenaar en ik kwam als kind al naar de Ajuinworp. Ik probeer elk jaar van de partij te zijn. Sommige jaren vang ik handenvol snoepjes, maar nooit had ik prijs. Dit jaar stond ik eigenlijk te ver in het publiek en ving ik slechts 2 ajuintjes. Maar ik had gelukkig wel prijs!”, glundert Albert. Hij kwam dit jaar met zijn vrouw, kinderen én kleinkinderen langs: “Mijn vrouw blijft aan de kant staan met de kindjes, uit het gewoel.”

Het juweeltje is dit jaar een pin geworden, ontworpen door juwelier Bosmans. Het kleinood is gemaakt van 18-karaats goud en is 700 EUR waard.

Team Cultuur en evenementen