Alex is Prins Carnaval!
Team Cultuur en evenementen 21 januari 2018
21 januari 2018

Alex is Prins Carnaval!

In de Florahallen werd Alex De Kegel op zaterdag 20 januari uitgeroepen tot Prins Carnaval 2018. De strijd bleef spannend tot op het einde, maar uiteindelijk kreeg Alex de fel begeerde scepter uit handen van Raf. Voor het 24-jarige lid van carnavalsgroep Eirg is het na een jaar zwoegen een droom die werkelijkheid wordt:  “Mijn campagneteam heeft me het voorbije jaar gebracht tot waar ik nu sta. Ik ben blij dat ik het vanavond kon afmaken.”

In de namiddag kregen beide kandidaten een schriftelijke proef van 50 vragen voorgeschoteld. Alex behaalde 220 punten, Peter 195 punten. Alex begon dus met een kleine voorsprong aan de 25 minuten durende show met liedjes en sketches.

De shows van beide kandidaten waren erg aan elkaar gewaagd.

Peter mocht de spits afbijten in de Florahallen. Hij bracht, schijnbaar zonder zenuwen, een energieke show met toespelingen op De Werf en riep burgemeester D’Haese op om zijn sleutels van het stadhuis tijdens carnaval af te geven.

Alex mocht als tweede aantreden. Met een Dwarsligger als decor bezong hij de komende verkiezingen en de zin voor overdrijven van de Aalstenaar. Ook hij kreeg het publiek op zijn hand en voelde zich duidelijk in zijn sas op het podium.

Na afloop van beide shows mochten de vooraf aangeduide jury en het publiek stemmen op hun favoriete kandidaat. Terwijl de stemmen werden geteld, bracht Prins Raf een sterk en emotioneel afscheidslied, samen met zijn entourage op het podium.

Rond 0.30 uur mocht de deurwaarder de kandidaten uit hun lijden verlossen en de uitslag bekend maken. Uiteindelijk bleek de wervelende show van Alex op de meeste stemmen (van jury én publiek) te kunnen rekenen.

De jonge Alex, een ontwerper en fotograaf van beroep, mag zich vanaf nu dus officieel Prins Carnaval 2018 noemen. Alex:“Ik droomde er als kind al van om Prins Carnaval van onze stad te worden. Door mijn handicap was het geen evident parcours, maar ik ben heel blij dat ik hier nu mag staan.” Op zaterdag 10 februari krijgt de prins de sleutel officieel in handen, en dat tot en met dinsdagavond, wanneer de popverbranding het einde van Carnaval inluidt.

Team Cultuur en evenementen