Bart De Meyst is Prins Carnaval 2019
Team Cultuur en evenementen 27 januari 2019
27 januari 2019

Bart De Meyst is Prins Carnaval 2019

Het werd een spannende avond in de Florahallen, waar Massimiliano Semeraro en Bart De Meyst streden om de titel van Prins Carnaval Aalst. Na twee indrukwekkende shows zagen 4.650 enthousiaste carnavalisten hoe Bart De Meyst de scepter in handen kreeg. Hij mag op 3, 4 en 5 maart drie dagen over de stad regeren.

 

De sfeer zat er al snel in. Carnavalisten stroomden al vroeg toe om te supporteren voor hun favoriete kandidaat. Om 20.30 uur mochten presentatoren Filip Van  De Winkel en Sven De Smet de menigte verwelkomen.

Daarna waren de hoofdpersonages van de avond aan de beurt: Massimiliano Semeraro en Bart De Meyst. Eerder op de dag hadden die al een schriftelijke proef van 50 vragen over Aalst en over Carnaval voorgeschoteld gekregen.

Massimiliano Semeraro, of kortweg ‘Massi’, mocht de spits afbijten. Zijn show startte op een ingetogen noot, om daarna te knallen met odes aan het Oiljsterse DNA en de scherpe tong van de Aalstenaars. Hij sloot zijn show af met de woorden: “ik heb het beste van mezelf gegeven, hopelijk vindt de jury dit ook. Merci allemaal en veel succes gewenst aan tegenkandidaat Bart met zijn show.”

 

Bart De Meyst, roepnaam ‘Meyst’, mocht als tweede kandidaat aan de bak. Nog voor hij het podium opkwam werd het publiek opgezweept met een persoonlijke haka. Rode draad door zijn show was de bellekesboek, die op het einde zelfs tot leven kwam. Met zijn lied ‘een lach en een traan’ katapulteerde hij het publiek meteen even vooruit naar de popverbranding.
Na de twee optredens van de kandidaten werd het tijd om te stemmen. Gedurende 1 minuut mochten de kijkers (zowel die in de zaal als diegenen die volgden via TV Oost of de livestream) hun stem uitbrengen via sms.

Terwijl de stemmen werden geteld, brachten 30 prinsen en andere Bekende Oilsjteneers elk een eigen lied en werd ook een muzikale ode gebracht aan Keizer Kamiel, die dit jaar 50 jaar keizer is. Het werd een emotioneel moment in de Florahallen.

In afwachting van de uitslag werd ook afscheidnemend Prins Alex in de bloemetjes gezet. Met zijn afscheidslied liet hij de zaal even stil worden, om het daarna te laten uitbarsten in een staande ovatie. Van de stad kreeg Prins Alex een persoonlijke herinnering: een boek vol foto’s van zijn prinsenjaar, aangevuld met tekstjes van al wie veel voor hem heeft betekend tijdens het voorbije jaar.

En toen werd het de tijd om de scepter door te geven. De deurwaarder werd op het podium gehaald om de puntenscores bekend te maken van de schriftelijke proef, de jury en het publiek. Op alle drie de onderdelen behaalde Bart De Meyst de meeste punten. Hij mag zich Prins Carnaval Aalst 2019 noemen, een droom die voor hem uitkomt. Hij en zijn entourage gaan zonder twijfel een feestnacht tegemoet.

De verkiezingsavond kan je hier volledig herbekijken.

Team Cultuur en evenementen