Delegatie uit zusterstad Gabrovo bezoekt Aalst Carnaval
Team Cultuur en evenementen 17 februari 2020
17 februari 2020

Delegatie uit zusterstad Gabrovo bezoekt Aalst Carnaval

Het is ondertussen een traditie geworden: tijdens Carnaval krijgt de stad bezoek van een delegatie uit Gabrovo. Dat is de Bulgaarse jumelagepartner van Aalst, en tevens ook gekend als fervente carnavalsstad.

Yordan Belev (gemeenteraadslid, organisator van de Golden Cat magic show en assistent in het Gabrovo carnavalsteam) en Ivan Hristov (dienst Cultuur en Toerisme) mogen Gabrovo in Aalst vertegenwoordigen. De dienst Strategische Planning, Bestuursondersteuning, Europese en Internationale Samenwerking werkte, samen met het jumelagecomité, een mooi programma voor hen uit.

De Bulgaarse bezoekers mogen zich verwachten aan presentaties over Aalst Carnaval, een bezoek aan het kindercarnaval van de Jefkes, het bijwonen van de bezemdans en bezemworp, de Voil Jeanettenstoet, de prijsuitreiking carnavalsstoet 2020 maar ook aan een ontmoeting met de Aalsterse Gilles en met de jongerenambassadeurs die deelnamen aan de voorbije uitwisselingen. De delegatie zal ook het Ros Balatum en het Ros Beiaard kunnen vergelijken, want er is ook een bezoek gepland aan Dendermonde. Het hoogtepunt van het programma is uiteraard de zondagsstoet.

Team Cultuur en evenementen