Dirk Verleysen is voorzitter Feestcomité

30 december 2016

Dirk Verleysen werd op donderdag 27 oktober 2016 aangesteld door het Feestcomité bij meerderheid van de stemmen. Hij volgt daarmee Kenneth Van Lierde op. We stellen Dirk graag aan je voor.

Dirk, eerst en vooral een dikke proficiat met je aanstelling als voorzitter! Stel jezelf eens voor. Movie Fifty Shades Darker (2017)

Dirk: “Ik ben afkomstig uit Aalst, waar ik ook samenwoon met mijn vriendin. Ik werkte als ambtenaar bij de Federale Gerechtelijke Politie, maar ben sinds kort met pensioen. Daardoor komt er nu tijd vrij om mijn schouders te zetten onder een aantal projecten die ik interessant vind. Daarmee bedoel ik niet enkel Carnaval, maar ook mijn nieuwe zaak Obladi Oblada die op 1 december zal openen en waar je terecht kan voor allerlei vintage-, kunst- en designspullen.”

Meer dan één nieuwe uitdaging dus, want je bent gisteren aangesteld als nieuwe voorzitter van het feestcomité. Is dat iets wat je (al lang) ambieerde?

Dirk: “Dat lag nooit in de lijn van mijn verwachtingen, mijn ambitie was om mee te werken aan de organisatie van Oilsjt Carnaval.”

Hoe zal jij je voorzitterschap invullen? Welke stijl kunnen we van jou verwachten?

Dirk: “Mijn kernwaarden zijn transparantie, open en duidelijke communicatie, een motiverende stijl en teamwork. Ik zie mezelf als een bruggenbouwer tussen de verschillende partners in het carnavalsgebeuren.”

Waar ga je als eerste je tanden in zetten?

Dirk: “Ik ga eerst alles op een rustige en neutrale manier bekijken en luisteren naar de partners. Pas daarna zal ik proberen enige vernieuwing door te voeren in samenspraak met de andere leden van het feestcomité en de desbetreffende verantwoordelijke schepen en burgemeester. Ik zie een eerste uitdaging in het creëren van een mooie symbiose tussen de ingeschreven groepen en de losse groepen.”

Wat verwacht je te kunnen verwezenlijken op lange termijn? Dirk: “Op lange termijn willen we streven naar een moderner carnaval! Samen met de politieke verantwoordelijken wil ik de toekomst van Carnaval proberen te bepalen.”

Dat is ambitieus! Hoe ben je eigenlijk in de carnavalswereld verzeild geraakt? Wat staat er op jouw ‘carnavals-cv’?

Dirk: “Ik was de stichter van de ‘Zieke Zjieratten’ in 1980 en de man achter de fusie met ‘Twiekierenniet’ midden de jaren tachtig. Met deze fusiegroep haalden we drie achtereenvolgende eerste plaatsen in de categorie kleine groepen. Mooie herinneringen allemaal! Sinds 1996 ben ik afwisselend lid van een losse groep, toeschouwer, voil janet (geen travestie!), feestvierder met carnaval en figurant bij de ‘Sjattrellen’. Sinds 2013 ben ik lid van het Feestcomité.”

Wat vind jij eigenlijk het hoogtepunt van carnaval?

Dirk: “De mooie zondagstoet waar de groepen elk jaar opnieuw hun artistieke vaardigheden tonen. Het meest emotionele moment is zeker en vast de popverbranding, beseffende dat het terug een fantastische carnaval was.”

Bedankt voor dit gesprek. We wensen je heel veel succes in je nieuwe rol!

Team Cultuur en evenementen