Duwtje in de rug voor Aalsterse carnavalsgroepen
Team Cultuur en evenementen 26 februari 2021
26 februari 2021

Duwtje in de rug voor Aalsterse carnavalsgroepen

Geen Carnaval in 2021, dat was voor veel carnavalisten een bittere pil om te slikken. Vooruitkijken naar volgend jaar, 27 februari 2022, dat is nu de houvast. De stad laat daarbij onze carnavalsgroepen niet in de kou laat staan en verdeelt het prijzengeld dat dit jaar voorzien was voor de stoet onder alle carnavalsgroepen.

De carnavalsgroepen vormen het kloppend hart van ons jaarlijks feest. Ze werken doorheen het jaar toe naar de stoet. Om prachtige wagens en kostuums die vaak tot de verbeelding spreken te kunnen maken, moet men over de nodige middelen kunnen beschikken. Naast het prijzengeld van de stad, zijn eetfestijnen en andere activiteiten cruciaal, maar helaas gooit corona ook hier roet in het eten.

Gelijke verdeling
Daarom besliste de stad om de jaarlijkse prijzenpot te verdelen onder alle vaste carnavalsgroepen. De verdeling van het prijzengeld onder de groepen is eenvoudig: voor elke categorie – klein (1 238,10 EUR), middelgroot (1 955,36 EUR) en groot (3 504,73 EUR)– is een gemiddelde prijs berekend op basis van de verdeling van vorig jaar. Iedere groep binnen eenzelfde categorie krijgt zo hetzelfde bedrag.

Team Cultuur en evenementen