Geslaagd Driekoningenfeest
Team Cultuur en evenementen 8 januari 2018
8 januari 2018

Geslaagd Driekoningenfeest

Een pak carnavalisten zakte op vrijdag 5 januari af naar het Statieplein voor het Driekoningenfeest. Onder het goedkeurend oog van tientallen supporters werden beide kandidaten Prins Carnaval 2018, Alex De Kegel en Peter Van Keer, aan een aantal ludieke proeven onderworpen. De sfeer zat er meteen goed in.

Na een kort interview en een optreden van de kandidaten en afscheidnemend Prins Carnaval 2017 Raf, kregen Alex en Peter 6 originele proeven voorgeschoteld. Gelukkig konden zij hierbij rekenen op de hulp van drie supporters die mee het podium op mochten. Na een spannende strijd won Alex slechts met één punt verschil (Peter: 73 punten; Alex: 74 punten), met als gevolg dat Alex de volgorde van optreden mocht bepalen tijdens de Verkiezing Prins Carnaval. Alex koos ervoor om als tweede aan te treden. Peter zal dus de spits afbijten in de Flora op zaterdag 20 januari.

Tijdens het Driekoningenfeest werden ook de drie winnende carnavalsgroepen van 2017 in de bloemetjes gezet. De Zieke Zjieratten – Twiekierenniet (kleine groepen), Krejeis (middelgrote groepen) en Possensje (grote groepen) kregen een oorkonde overhandigd. Voor Kjell Steenhout was het die dag twee keer feest: nadat hij in de voormiddag werd uitgeroepen tot de winnaar van de affichewedstrijd, mocht hij ook ’s avonds met De Zieke Zjieratten – Twiekierenniet het podium op.

Het fotoverslag van het Driekoningenfeest vind je hier.

Team Cultuur en evenementen