Gezocht: Uitbaters Retroplein tijdens carnavalsdriedaagse
Team Cultuur en evenementen 28 oktober 2021
28 oktober 2021

Gezocht: Uitbaters Retroplein tijdens carnavalsdriedaagse

Aalst Carnaval: dat betekent veel sfeer en evenveel lawaai tijdens de drie feestdagen en – nachten. Toch is de openluchtdiscotheek op de Grote Markt, het Vredeplein en het Statieplein, met de gekende carnavalspompiers, tijdens de carnavalsdagen is niet aan iedereen besteed. In het verleden werd dan ook meermaals door carnavalisten opgeroepen om tijdens carnaval een ‘retroplein’ in te richten, een plek waar terug plaats is om een carnaval te vieren met minder decibels, zoals vroeger het geval was.

Om aan deze vraag te voldoen, zal de stad een retroplein inrichten op de Hopmarkt. Het retroplein zal geopend zijn tijdens de carnavalsdriedaagse, maar kan ook al eerder van start gaan: vanaf donderdag voorafgaand aan Aalst Carnaval. Hoe het concept er moet gaat uitzien, en wie het zal uitbaten, wordt onderwerp van een concessie. Iedereen die interesse heeft, kan hierop intekenen tot en met 29 november, 10 uur.

De concessie wordt voor 1 carnavalseditie uitgeschreven, maar kan kan mits positieve evaluatie maximum 2 keer worden verlengd.

Het volledige dossier over de concessie lees je hier.

Voor meer info m.b.t. het dossier kun je contact opnemen [email protected]

Concessie_Carnaval_2022_Hopmarkt

Bijlage_Veiligheidsdossier

Bijlage_Carnaval_2021_Uitbating Eventzone Hopmarkt

Team Cultuur en evenementen