Groepsverhuur batterijen en generatoren voor carnavalsgroepen
Team Cultuur en evenementen 24 november 2021
24 november 2021

Groepsverhuur batterijen en generatoren voor carnavalsgroepen

Ook tijdens Carnaval 2022 wil de stad het energieverbruik van praalwagens doen dalen. In functie daarvan organiseert de stad in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen, Het Feestcomité en vzw Carnavalist tot in de Kist opnieuw een groepsverhuur batterijen en generatoren (op biodiesel).

Dankzij de groepsverhuur krijg je als carnavalsgroep de kans om tegen een zeer voordelige prijs (50 EUR incl. btw per batterij of 100 EUR incl. btw per generator, ongeacht vermogen) een batterij en/of generator te huren.

Wat zit er allemaal in?

  • Biodieselgeneratoren (vanaf 18 kVA)
  • Batterijen die de kleiner vermogens kunnen opvangen (Wattsun 1,5 kW / Wattsun 2 kW / Battery Pack 14kWh/5Kw)
  • Gratis levering op vrijdag 25 februari 2022 op standplaats
  • Gratis ophaling op woensdag 2 maart 2022 op afgesproken tijdstip en locatie. Wie zich echter niet houdt aan de afgesproken regeling, zal de transportkosten op zich nemen (375 EUR excl. btw)
  • De dieselgeneratoren zijn voorzien van HVO-brandstof (biodiesel). We voorzien ook een gratis bijvulmoment. Dit wordt in onderling overleg nog verder praktisch afgesproken.

 

We stellen graag het aanbod van deze groepsverhuur voor tijdens een infoavond op woensdag 8 december 2021 van 20u tot 21u in de grote vergaderzaal van Halle 13. Probeer de aanwezigheid per carnavalsgroep te beperken tot één deelnemer, bij voorkeur iemand met een technische achtergrond (verantwoordelijke geluid en belichting). Inschrijven kan tot en met 5 december 2021 via volgende link:
https://aalst.be/formulier/inschrijving-infoavond-groepsverhuur-batterijen-en-generatoren-carnaval-2022

Wil je deelnemen aan de groepsverhuur batterijen en/of generatoren, dan is het invullen van de rekentool in bijlage verplicht. Wie problemen heeft om de rekentool in te vullen, kan contact opnemen met Niels Vandeghinste van het studiebureau Zero Emission Solutions ([email protected]) of samen met Niels de rekentool op de infoavond invullen.

Bestellen kan tot en met vrijdag 7 januari 2022 via volgende link: https://aalst.be/formulier/inschrijving-groepsverhuur-batterijen-en-generatoren-carnaval-2022

Dit aanbod kwam tot stand dankzij de subsidie ‘Energieambassadeurs’ van de provincie Oost-Vlaanderen. De subsidie geeft ons de mogelijkheid om het werk van de afgelopen jaren verder te zetten. Zo werd o.a.:

  • Een wedstrijd voor de meest duurzame praalwagen in het leven geroepen
  • Een rekentool ontwikkeld die je in staat stelt om een generator correct te dimensioneren
  • Een groepsverhuur generatoren uitgewerkt, gekoppeld aan het gebruik van de rekentool
  • Een elektrische trekker getest tijdens de stoet.

Met veel enthousiasme willen we hier het gebruik van battery packs aan toevoegen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via [email protected]

 

Team Cultuur en evenementen