Heropening carnavalswerkhallen
Team Cultuur en evenementen 23 juni 2020
23 juni 2020

Heropening carnavalswerkhallen

Normaliter gonst het in de lente elke woensdag van de bedrijvigheid in de carnavalswerkhallen. De 56 carnavalsgroepen die er hun werkplaats hebben, zijn dan bezig om de praalwagens van de vorige editie te ontmantelen en alles klaar te zetten om na de zomer aan de bouw van een nieuw exemplaar te beginnen.

Door de coronamaatregelen bleven de carnavalswerkhallen vanaf 13 maart echter gesloten. Het college van burgemeester er schepenen besliste nu om de carnavalswerkhallen vanaf 1 juli opnieuw te openen.

Om de opkomst te spreiden en de verloren tijd in te halen, zullen de hallen zowel op woensdag- als op vrijdagavond van 17 tot 22 uur open zijn. Op woensdag zijn enkel groepen in de even genummerde hallen toegelaten, op vrijdag zijn de groepen in de hallen met oneven nummers aan de beurt.

Om alles veilig te laten verlopen moeten de carnavalisten wel enkele regels in acht nemen:

  • werk met geopende poorten om de luchtcirculatie te bevorderen
  • hou 1,5 meter afstand van elkaar
  • het dragen van een mondmasker is verplicht
  • hou je aan het maximum aantal leden dat toegelaten is: 5 personen voor een kleine groep, 10 personen voor een middelgrote groep, 15 personen voor een grote groep.

Wanneer deze regels worden overtreden, krijgt de groep een officiële waarschuwing.

Deze regeling blijft van kracht tot vrijdag 14 augustus 2020, wanneer de huurcontracten van de staanplaatsen worden vernieuwd.

Team Cultuur en evenementen