Heropening carnavalswerkhallen – update 28/7
Team Cultuur en evenementen 23 juni 2020
23 juni 2020

Heropening carnavalswerkhallen – update 28/7

Update 28 juli:

Op 27 juli ll. kondigde de Nationale Veiligheidsraad nieuwe maatregelen af betreffende het bestrijden van het coronavirus. De veiligheidscel besliste hierop om in de carnavalswerkhallen het aantal leden per carnavalsgroep te beperken tot maximaal 5 personen. De verplichting om een mondmasker te dragen en de federale wetgeving na te leven blijft in voege.

Deze maatregel is van toepassing vanaf woensdag 29 juli 2020.

Normaliter gonst het in de lente elke woensdag van de bedrijvigheid in de carnavalswerkhallen. De 56 carnavalsgroepen die er hun werkplaats hebben, zijn dan bezig om de praalwagens van de vorige editie te ontmantelen en alles klaar te zetten om na de zomer aan de bouw van een nieuw exemplaar te beginnen.

Door de coronamaatregelen bleven de carnavalswerkhallen vanaf 13 maart echter gesloten. Het college van burgemeester er schepenen besliste nu om de carnavalswerkhallen vanaf 1 juli opnieuw te openen.

Om de opkomst te spreiden, zullen de hallen zowel op woensdag- als op vrijdagavond van 17 tot 22 uur open zijn. Op woensdag zijn enkel groepen in de even genummerde hallen toegelaten, op vrijdag zijn de groepen in de hallen met oneven nummers aan de beurt.

Om alles veilig te laten verlopen moeten de carnavalisten wel enkele regels in acht nemen:

  • werk met geopende poorten om de luchtcirculatie te bevorderen
  • hou 1,5 meter afstand van elkaar
  • het dragen van een mondmasker is verplicht
  • per groep mogen maximum 5 personen tegelijkertijd aanwezig zijn.

Wanneer deze regels worden overtreden, krijgt de groep een officiële waarschuwing.

Deze regeling blijft van kracht tot vrijdag 14 augustus 2020, wanneer de huurcontracten van de staanplaatsen worden vernieuwd.

 

Team Cultuur en evenementen