Jury gezocht voor Verkiezing Prins Carnaval en carnavalsstoet 2020
Team Cultuur en evenementen 19 november 2019
19 november 2019

Jury gezocht voor Verkiezing Prins Carnaval en carnavalsstoet 2020

Wil jij bepalen wie Prins Carnaval 2020 wordt en welke carnavalsgroepen in de prijzen vallen tijdens de zondagsstoet? Grijp dan nu je kans, want de stad is op zoek naar een jury voor de Verkiezing van Prins Carnaval en voor de zondagsstoet.

Wie op zaterdag 25 januari de scepter in handen krijgt als Prins Carnaval 2020 wordt niet enkel bepaald door een kennisproef en een sms-voting, maar ook door een 30-koppige jury. Tijdens de stoet op zondag 23 februari zijn er 40 juryleden die de losse, kleine, middelgrote en grote groepen quoteren op verschillende criteria.
Kandidaat stellen
Wil je deel uitmaken van de jury tijdens de Verkiezing Prins Carnaval en/of tijdens de Zondagsstoet? Dan moet je aan volgende voorwaarden voldoen en een verklaring op eer indienen:

  • Je moet minimum 18 jaar oud zijn;
  • Je mag geen politiek mandaat uitoefenen;
  • Je mag zelf geen lid, noch familie (tot de 1ste graad) of partner zijn van een lid van een bestaande carnavalsvereniging, gedurende 2 jaar voorafgaand aan Carnaval 2020;
  • Je mag geen lid noch familielid (tot de 1ste graad) of partner zijn van de organiserende stadsdienst of de adviesraad Feestcomité;
  • Je moet voeling hebben met Carnaval en het Aalsterse dialect;
  • Je moet interesse hebben voor de stoet, voor show, muziek en dans;
  • Je moet een neutrale beoordeling kunnen geven en deze ook schriftelijk kunnen motiveren.

Je kan je kandidatuur indienen tot 2 december 2019 via het online formulier.

Vergeet zeker niet te vermelden  of je wil jureren voor de Verkiezing Prins Carnaval, voor de carnavalsstoet of beide. Wie uiteindelijk in de jury mag zetelen, wordt bepaald via lottrekking en zal worden bekrachtigd door het college van burgemeester en schepenen.

Team Cultuur en evenementen