Kandidaat Prins Carnaval 2019: Bart De Meyst
Team Cultuur en evenementen 15 oktober 2018
15 oktober 2018

Kandidaat Prins Carnaval 2019: Bart De Meyst

PERSOONSGEGEVENS

 • Naam: Bart De Meyst, maar de mensen noemen me “Meyst”
 • Woonplaats: Gijzegem
 • Burgerlijke staat: vriendin Sien, 1 zoon Nuno (12 jaar)
 • Geboortedatum: 09/12/1982
 • Beroep: Technisch trainer en adviseur bij een Duitse heftruckleverancier

CARNAVAL CV:

 • Lid van carnavalsvereniging: Beschomt
 • Eerste herinnering aan carnaval: als klein manneke verkleed als clown naar de stoet gaan kijken en de foor bezoeken.
 • Het eerste dialectwoord dat je ooit leerde: Biezabois
 • Carnavalsfiguur waar je naar opkijkt: de Prins is voor mij altijd iemand geweest waar ik enorm naar opkijk, uiteraard staat onze Keizer Kamiel nog net een trede hoger.
 • Absolute hoogtepunt van elke carnaval: Ik zou hier vanzelfsprekend alle clichés kunnen opnoemen, zoals het opwandelen van de Grote Markt tijdens de zondagstoet met onze groep, of de popverbranding. Maar elk jaar komen we met het zelfuitgeroepen ‘Doist’ndagmeirend kommetoit’ op dinsdagochtend van Carnaval samen om te ontbijten en plezier te maken. Het is een verbroedering van carnavalisten over de groepsgrenzen heen, een moment van lach en spot, zoals dat enkel in ons Oilsjt te vinden is. Dat is voor mij persoonlijk het absolute hoogtepunt van carnaval.

 

DE CAMPAGNE:

 • Waarom wil je Prins Carnaval worden? Zoals ik reeds vermeld heb kijk ik al van jongs af aan enorm op naar die mythische figuur van Prins Carnaval. In de loop der jaren heb ik dan ook steeds vaker kandidaten en prinsen geholpen met hun campagne. De kriebel werd bij mezelf dan ook onhoudbaar, en exact 50 jaar nadat mijn vader zich kandidaat stelde voor Prins Carnaval was het voor mij dan ook het uitgelezen moment om zelf een gooi te doen naar de scepter.
 • Hoe is je campagne tot nu toe verlopen? En hoe ga je je verdere campagne aanpakken? Dat is letterlijk in 1 woord te omschrijven: FANTASTISCH. Iedereen reageert enorm positief en ik heb al veel leuke nieuwe mensen leren kennen. De steun die ik van deze mensen krijg, geeft me echt een ongelofelijk goed gevoel. Ik kijk dan ook enorm uit naar het verdere verloop van de campagne en de vele leuke momenten die er nog aan zitten te komen, nu de verkiezingsavond en carnaval zelf beetje bij beetje dichterbij komen..
 • Welke data moeten de carnavalisten in hun agenda noteren als ze jou willen steunen? Ik nodig met plezier iedereen uit op de ‘Witter as wit foif’, mijn campagnebal op  20 Oktober in zaal De Burcht. Dresscode: Wit witter WITST! Uiteraard hoop ik ook alle carnavalisten te kunnen begroeten vanop het grote podium voor, tijdens en na mijn verkiezingsshow en kunnen we nadien, ongeacht het resultaat, samen “blijven plekken”.
 • Waarom moeten de carnavalisten voor jou kiezen als Prins Carnaval? Wat maakt jouw campagne uniek? Ik ben al meer dan 20 jaar een carnavalist zoals er zovelen zijn, ik ben altijd en overal mezelf, maak graag plezier en heb een heel sociaal karakter. Ik hoop dan ook dat de mensen dit kunnen appreciëren en me willen steunen en helpen om mijn wens om Prins Carnaval te worden laten uit te komen. Ik kan rekenen op een fantastisch team en iedereen is van harte welkom bij “mijn” ‘witte companie’. Ik beloof dat ik mijn beste beentje voor zal zetten en wil nu al iedereen bedanken voor de steun.
 • Wat weet je over je tegenkandidaat? Ik ken Massi al een paar jaar en weet dat het een toffe kerel is met Italiaanse roots. Een schrijnwerker op Steijnzoel’n die in het weekend achter de draaitafels terug te vinden is als dj.
 • Welke boodschap wil je meegeven aan je tegenkandidaat? We zijn aan dit avontuur als vrienden begonnen en dat zal, wat mij betreft, ook achteraf zo blijven. We hebben beide dezelfde droom, zoals steeds kan er maar één van ons beide die droom waarmaken. Ik hoop dat dit op dezelfde sportieve en toffe manier kan verlopen zoals de de campagnes tot nu toe verliepen.
 • Stel dat je Prins Carnaval Aalst 2019 wordt, hoe ga jij dan je stempel drukken op onze volgende carnavalseditie? Ik wil graag een ambassadeur voor mijn geliefde stad zijn. Aalst en zijn carnaval promoten. Ik wil een aanspreekpunt zijn voor alle carnavalisten en helpen waar ik kan om ons carnavalsfeest nog mooier, veiliger en beter te maken dan het nu al is. Maar het liefst van al zou ik een voorbeeld willen zijn voor alle jonge carnavalistjes die, net als ik vroeger, opkijken naar de Prins. En wie weet … onze toekomstige Prins Carnaval kunnen worden.
Team Cultuur en evenementen