Liesbeth vangt Gouden Ajuin
Team Cultuur en evenementen 24 februari 2020
24 februari 2020

Liesbeth vangt Gouden Ajuin

Geen toerist, maar een geboren en getogen Aalsterse ving zopas het winnende snoepajuintje. De eer viel te beurt aan Liesbeth Van der Cammen (38), die amper kon geloven wat haar nu overkomt: “ik zit met de daver op mijn lijf, ongelooflijk! Ik had me goed gepositioneerd, recht onder onze Prins Yvan. Hij gooide het snoepajuintje -met daarin de nummer 1- recht in mijn handen.”

Liesbeth is een trouwe bezoeker van de Ajuinworp op Carnavalsmaandag: “Tot zeven jaar geleden was ik lid van een carnavalsgroep, toen moest ik vanwege de maandagsstoet de Ajuinworp noodgedwongen missen. Maar sindsdien ben ik een trouwe bezoeker. Na zes jaar staat het geluk aan mijn kant. Dat ik zo iets waardevols win, en dat met heel mijn familie aan mijn zijde…ongelooflijk.”

Met Liesbeth heeft er een carnavalist in hart en nieren gewonnen: “De carnavalsmicrobe zit in de familie, want mijn broer Kenneth is ooit nog Arendprins geweest”. Het juweeltje, een ontwerp van juwelier Claessens, is zo’n  750 EUR waard en is dit keer geen beeltenis van een ajuintje, maar het woord ‘Ajoin’, iets wat Liesbeth op het lijf staat geschreven.

Naast de Gouden Ajuin vielen nog 99 andere gelukkigen in de prijzen. Er vielen 20 fotoboeken van Aalst Carnaval (geschonken door de auteurs Paul Van Impe en Alex De Kegel) en paraplu’s met daarop de affiche van Aalst Carnaval te winnen.

Team Cultuur en evenementen