Lieven wint Gouden Ajuin
Team Cultuur en evenementen 20 februari 2023
20 februari 2023

Lieven wint Gouden Ajuin

De Ajuinworp op carnavalsmaandag is altijd goed voor ambiance op de Grote Markt, en dat was vandaag niet anders. Ongezien veel volk troepte samen rond het stadhuis, waar Prins Yordi en zijn gevolg snoepajuintjes vanaf de loopbrug van het carnavalsdecor naar beneden wierpen.

Duizenden snoepjes werden enthousiast door de aanwezigen opgevangen. 100 gelukkigen vonden in hun snoepje een nummer. 99 onder hen wonnen daarmee een muts en sjaal of paraplu. Maar Lieven De Lil (41), een carnavalist in hart en nieren uit Aalst kaapte de hoofdprijs weg: de Gouden Ajuin, een gouden juweeltje van goudsmid Charlotte Dua. Het kleinood is gemaakt uit 18-karaats goud en er zit een briljantje in verwerkt. Het heeft een waarde van 900 EUR.

Hoe dat voelt? “Ongelooflijk! De eerste keer dat ik op tijd uit mijn bed ben geraakt voor de Ajuinworp en direct prijs! Toen ik het snoepje ving, was ik vooral benieuwd naar wat daar nu eigenlijk in zat. En tot mijn verbazing vond ik naast een zjizjipke ook een papiertje met het nummer 1 erop. Ik win nooit iets, en nu meteen de Gouden Ajuin. Formidabel. Wat ik ermee gaan doen? Een mooi plekje geven? Of toch maar aan mijn vrouw cadeau doen?” (lacht)

Team Cultuur en evenementen