Nieuw concept Driekoningenfeest
Team Cultuur en evenementen 4 december 2019
4 december 2019

Nieuw concept Driekoningenfeest

Het Driekoningenfeest krijgt een nieuw elan. Na enkele jaren vieren in openlucht, verhuist het evenement op zaterdag 11 januari naar fuifzaal Cinema. Ook de nieuwe carnavalsaffiche wordt die avond voorgesteld aan het publiek.

Goed nieuws voor de koukleumen (en voor de stembanden van de kandidaat-prinsen), maar ook voor nieuwsgierigen die de onthulling van de carnavalsaffiche in levende lijve willen meemaken: Het Driekoningenfeest verhuist naar de fuifzaal Cinema en de persconferentie -vroeger een apart moment- wordt volledig geïntegreerd in het avondprogramma.

Het Driekoningenfeest is traditioneel de eerste officiële afspraak in het nieuwe carnavalsjaar. Die avond stellen kandidaat-prinsen Werner Kinoo en Yvan De Boitselier zichzelf uitgebreid voor en wordt er uitgemaakt in welke volgorde ze zullen aantreden op de avond van de verkiezing van Prins Carnaval. De winnaars van de vorige stoet ontvangen er hun oorkonde.

Voorgaande jaren werd op dezelfde dag ook de affiche van Aalst Carnaval onthuld tijdens een persmoment met beperkt publiek. Nu zal de winnende affiche worden bekendgemaakt tijdens het Driekoningenfeest. Ook de ontwerper van de verbrandingspop wordt publiekelijk voorgesteld.

Wil je erbij zijn? Noteer zaterdag 11 januari in je agenda! Fuifzaal Cinema (op de Hopmarkt) opent haar deuren om 19 uur, het programma start om 20 uur. De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig.

Team Cultuur en evenementen