Overleden carnavalisten herdacht
Team Cultuur en evenementen 28 januari 2021
28 januari 2021

Overleden carnavalisten herdacht

Om welgekende redenen zullen de Aalstenaars dit jaar geen carnaval vieren. Ook de activiteiten in de aanloop naar de driedaagse werden geschrapt. Eén traditie werd echter wel in ere gehouden. Op donderdag 28 januari brachten burgemeester Christoph D’Haese, Prins Carnaval Yvan De Boitselier en voorzitter van het feestcomité Dirk Verleysen in alle stilte een bezoek aan het Aalsterse kerkhof.

Bij het monument van de overleden carnavalist werd tijdens een ingetogen moment hulde gebracht aan alle carnavalisten die we al lang of sinds kort moeten missen. Er werd een korte toespraak gehouden en er werden bloemen neergelegd. Uitzonderlijk werd het geen openbare en drukbezochte herdenking, maar wel een intiem symbolisch moment met de boodschap dat we ook in coronatijden onze overleden carnavalisten niet vergeten.

Prins Carnaval 2020-2021 Yvan De Boitselier is blij dat dit moment kon plaatsvinden: “Deze herdenking van overleden carnavalisten is een traditie sinds 1963. Wijlen Burgemeester Marcel De Bisschop nam dit initiatief na het overlijden van onze eerste keizer Fransky De Boitselier. Velen onder hen waren en zijn de grondleggers van zovele mooie en memorabele momenten die onze carnaval zo groots hebben gemaakt. Jammer dat het door corona dit jaar in beperkte kring heeft moeten plaatsvinden, maar blij dat deze traditie wordt onderhouden.”

Voorzitter van het Feestcomité, Dirk Verleysen, richtte zich tot alle carnavalisten: “Beste carnavalisten van alle rang en stand. Beste carnavalisten, hier bij ons en hierboven. De lente van 2020 zette zich somber in! Plots viel het openbare leven en onze carnavalswerkzaamheden stil. Dan besef je pas dat “niets doen” ontzettend moeilijk is, je weet immers nooit wanneer je klaar bent. Je voelt je nu misschien alleen… maar alleen, om straks weer allemaal samen te zijn. We kijken hoopvol uit naar september 2021: het einde van de vaccinatieperiode en tegelijk de start van een nieuw carnavalsseizoen.”

Team Cultuur en evenementen