Passend eerbetoon voor Kamiel Sergant
Team Cultuur en evenementen 8 juni 2021
8 juni 2021

Passend eerbetoon voor Kamiel Sergant

Kamiel Sergant krijgt als ereburger van de Stad Aalst een passend eerbetoon. De burgemeester hield vanavond een overleg met de familie, de begrafenisondernemer en de veiligheidsdiensten om de plechtigheid voor te bereiden. Dankzij een samenwerking tussen TV OOST VLAANDEREN en cultuurcentrum De Werf kunnen alle inwoners de plechtigheid via tv of online veilig thuis volgen.
Uitvaartplechtigheid live uitgezonden
De uitvaartplechtigheid van Keizer Kamiel vindt plaats in beperkte kring in de kerk van OLV van Bijstand te Mijlbeek op vrijdag 11 juni om 11 uur. TV OOST VLAANDEREN zendt de plechtigheid live uit. Via de website en de Facebookpagina van TV OOST kun je de plechtigheid ook nog online bekijken.
Tijdens de uitvaartplechtigheid zullen doedelzakspelers spelen. Maandag 14 juni brengt het voltallige college van burgemeester en schepenen een sereen eerbetoon aan het graf van Kamiel Sergant. Er komt ook een stiltemoment op de gemeenteraad van 29 juni 2021.
Affiche als ode aan Kamiel
Yordi Ringoir, ontwerper van de carnavalsaffiche 2019, maakte een affiche ter herdenking van Keizer Kamiel. De stad laat daar 5 000 exemplaren van drukken. Aalstenaars kunnen een gratis exemplaar afhalen en als eerbetoon aan Kamiel ophangen.
De affiches zijn vanaf woensdag 9 juni om 13 uur verkrijgbaar in het administratief centrum, het toeristisch infokantoor en het stedelijk museum.
Rouwregister
Nog tot en met vrijdag 11 juni hangen de vlaggen halfstok en kun je tijdens de openingsuren van het administratief centrum het fysieke rouwregister ondertekenen. Het online rouwregister kun je ondertekenen via de website van de stad.
Team Cultuur en evenementen