Stad legt wachtlijst aan voor nieuwe carnavalsgroepen
Team Cultuur en evenementen 29 juni 2019
29 juni 2019

Stad legt wachtlijst aan voor nieuwe carnavalsgroepen

Voor de carnavalsstoet van 2020 besliste het college van burgemeester en schepenen een numerus clausus met opvulregel te hanteren. Voorheen konden geen nieuwe groepen inschrijven. Dit kan nu dus wel. Zo komt de stad tegemoet aan de vraag om de stoet te verzekeren van nieuw bloed.
Na overleg met verschillende partners binnen de carnavalswereld blijft de numerus clausus van kracht maar wordt wel een opvulregel in het leven geroepen. Concreet wil dit zeggen dat voor elke groep die stopt, een nieuwe groep de kans krijgt om deel te nemen. Het plafond wordt vastgesteld op 71 officiële carnavalsgroepen en 188 losse groepen (= aantal deelnemende groepen de voorgaande editie).

Inschrijving bestaande groepen
Officiële carnavalsgroepen die deelnamen aan de stoet van 2019, krijgen zodoende de kans op zich in te schrijven voor de editie van 2020. Dit doen zij via het digitaal inschrijvingsformulier dat hen wordt toegestuurd. Deze inschrijvingsperiode wordt afgesloten op 31 juli 2019.

Inschrijven nieuwe groepen
Officiële carnavalsgroepen die de voorbije twee jaren geen plaatsje hadden in de stoet, kunnen zich aanmelden voor een wachtlijst. Inschrijven voor deze lijst kan vanaf zaterdag 29 juni, om 12 uur ’s middags via onderstaande links. De volgorde op de wachtlijst wordt bepaald door het tijdstip van de aanvraag.
Hoeveel nieuwe groepen uiteindelijk een plaatsje veroveren in de stoet, wordt bekend gemaakt na het afsluiten van de inschrijvingsperiode van de reeds bestaande carnavalsgroepen.

Inschrijvingsformulieren: 

 

Team Cultuur en evenementen