Inschrijvingsprocedure bestaande groepen en aanmeldlijst nieuwe groepen
Team Cultuur en evenementen 4 december 2022
4 december 2022

Inschrijvingsprocedure bestaande groepen en aanmeldlijst nieuwe groepen

Sinds 2020 hanteert de stad een numerus clausus met opvulregel voor de vaste groepen. Dat betekent dat het maximum aantal vaste groepen vastligt op 71. Indien er groepen stoppen, krijgen nieuwe groepen die zich hiervoor aanmelden de kans om als vaste groep in de stoet te lopen.

Inschrijving bestaande groepen
Officiële carnavalsgroepen die deelnamen aan de stoet van 2020, krijgen de kans om zich in te schrijven voor de editie van 2024. Dit doen zij via het digitaal inschrijvingsformulier dat hen wordt toegestuurd.

Inschrijven nieuwe groepen
Carnavalsgroepen die de voorbije twee jaren geen plaatsje hadden in de stoet, kunnen zich aanmelden voor een wachtlijst. Inschrijven voor deze lijst kan via onderstaande links. De volgorde op de wachtlijst wordt bepaald door het tijdstip van de aanvraag.
Hoeveel nieuwe groepen uiteindelijk een plaatsje veroveren in de stoet, wordt bekend gemaakt na het afsluiten van de inschrijvingsperiode van de reeds bestaande carnavalsgroepen.

Inschrijven losse groepen
Losse groepen krijgen iets meer tijd om zich in te schrijven. Zij kunnen inschrijven van 11 december 2023 tot 21 januari 2024.
Voor hen geldt er geen numerus clausus.

Inschrijvingsformulieren: 

 

Team Cultuur en evenementen