Yordi enige kandidaat Prins Carnaval 2022
Team Cultuur en evenementen 19 oktober 2021
19 oktober 2021

Yordi enige kandidaat Prins Carnaval 2022

Yordi Ringoir diende als enige carnavalist zijn kandidatuur in om Prins Carnaval 2022 te worden. Zijn kandidaatstelling werd op maandag 18 oktober officieel goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen.

Yordi (29) trapte zijn campagne al af onder de titel “Yordi van de Veirkemert”, inclusief een logo met roze varkenssnuitjes. Een verwijzing naar zijn roots: hij groeide op midden op de Varkensmarkt, waar zijn moeder een café uitbaat. Voor Yordi is Prins Carnaval worden een kinderdroom: “Al van kindsbeen af ben ik gebeten door Carnaval. In de vriendenboekjes die ik als kind invulde, stond steevast ‘Prins Carnaval’ ingevuld bij de vraag wat ik later wilde worden.

Een onbekende is Yordi niet in de carnavalswereld. Zo is hij onder andere lid van de carnavalsgroep De Zieke Zjiëratten – Twiekierenniet én ontwerper van de carnavalsaffiche 2019.

Zijn campagnebal vindt plaats op zaterdag 30 oktober in het Forum. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes in de tocht naar de scepter? Dan kun je terecht op de facebookpagina Yordi van de Veirkemèrt.

Team Cultuur en evenementen