Yordi enige kandidaat Prins Carnaval 2023, Yvan blijft zolang aan de macht
Team Cultuur en evenementen 9 februari 2022
9 februari 2022

Yordi enige kandidaat Prins Carnaval 2023, Yvan blijft zolang aan de macht

Voor het tweede jaar op rij vindt er in Aalst geen Carnaval plaats. Toch wordt er al aan de editie van 2023 gedacht. De eerste beslissingen zijn een feit: Prins Yvan mag de scepter nog even bijhouden, kandidaat Prins Carnaval Yordi is zeker van een plaats op het podium van de prinsverkiezing en de gekozen affiche en verbrandingspop zullen de editie 2023 sieren.

De annulering van Aalst Carnaval 2022 was een tegenslag voor alle carnavalisten, maar niet in het minst voor wie een hoofdrol was weggelegd tijdens onze driedaagse: onze regerende Prins Yvan -die sinds 2020 de honneurs waarneemt- en Yordi, die zich als enige kandidaat stelde om hem op te volgen. Beide heren gingen met de burgemeester rond te tafel zitten. Samen werkten ze een voorstel uit dat op maandag 14 februari door het college van burgemeester en schepenen zal worden bekrachtigd.

Yvan behoudt de scepter

Prins 2020 Yvan De Boitselier zag zijn titel in 2021 al verlengd. Gezien er nog geen opvolger werd verkozen, blijft Yvan nog tot de verkiezing van de nieuwe Prins Carnaval Aalst onze officiële ambassadeur. Hoewel hij drie jaar lang de regerende prins zal zijn, betekent dit niet dat hij automatisch ook de titel van Keizer te pakken heeft.

Yordi is de enige kandidaat Prins Carnaval 2023

Yordi Ringoir was de enige kandidaat die een vastberaden gooi deed naar de titel van Prins Carnaval 2022. De voorbereidingen voor zijn campagne en de bijbehorende verkiezingsshow waren al getroffen toen duidelijk werd dat er dit jaar geen carnaval zou plaatsvinden in Aalst. Daarom werd beslist om de kandidatuur van Yordi over te dragen naar de volgende carnavalseditie. Er zullen zich geen andere kandidaten kunnen aandienen.

Affiche en verbrandingspop voor 2023 zijn gekend

In het najaar werd een wedstrijd uitgeschreven voor de carnavalsaffiche en voor het maken van de verbrandingspop. Alle inzendingen werden gejureerd en de winnaars zijn aangeduid. De ontwerpen blijven nog een jaartje langer een geheim, want de gekozen ontwerpen zullen dienst doen tijdens de volgende carnavalseditie, zo besliste het college van burgemeester en schepenen eerder dit jaar al.

Team Cultuur en evenementen