Gezocht: ontwerper verbrandingspop 2024
Team Cultuur en evenementen 27 juni 2023
27 juni 2023

Gezocht: ontwerper verbrandingspop 2024

Het emotionele hoogtepunt van onze carnavalsdriedaagse is ongetwijfeld de popverbranding. Het is voor carnavalsgroepen dan ook een hele eer om de verbrandingspop te mogen ontwerpen en deze in vlammen te zien opgaan op carnavalsdinsdag.

Elk jaar wordt ook een nieuwe verbrandingspop ontworpen. Alle losse en ingeschreven carnavalsgroepen kunnen aan deze wedstrijd deelnemen, net als de prinsenverenigingen erkend door de stad en de Academie voor Beeldende Kunsten. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door het deelnemingsformulier (downloadbaar onderaan dit artikel of verkrijgbaar aan de UiTbalie van het administratief centrum) volledig ingevuld te bezorgen, samen met een ontwerp in maquettevorm (schaal 1/10). De inzendingen kunnen tot en met 1 september 2023 worden binnengebracht bij aan de UiTbalie van het administratief centrum.

De winnaar staat ook in voor de realisatie van de uiteindelijke verbrandingspop op ware grootte (maximum 1,8 meter hoog, 2,1 meter breed en 4,8 meter lang).
De artistieke vergoeding bedraagt 1 000 EUR.

inschrijven

reglement verbrandingspop_2024

Team Cultuur en evenementen