Gezocht: Ontwerper verbrandingspop 2022
Team Cultuur en evenementen 26 oktober 2021
26 oktober 2021

Gezocht: Ontwerper verbrandingspop 2022

Het emotionele hoogtepunt van onze carnavalsdriedaagse is ongetwijfeld de popverbranding. Het is voor carnavalsgroepen dan ook een hele eer om de verbrandingspop te mogen ontwerpen en deze in vlammen te zien opgaan op carnavalsdinsdag.

Elk jaar wordt ook een nieuwe verbrandingspop ontworpen. Alle losse en ingeschreven carnavalsgroepen kunnen aan deze wedstrijd deelnemen, net als de prinsenverenigingen erkend door de stad en de Academie voor Beeldende Kunsten. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door het deelnemingsformulier (downloadbaar onderaan dit artikel of verkrijgbaar aan de UiTbalie van het administratief centrum) volledig ingevuld te bezorgen, samen met een ontwerp in maquettevorm (schaal 1/10). De inzendingen kunnen tot en met maandag 15 november 2021 worden binnengebracht bij aan de UiTbalie van het administratief centrum.

De winnaar staat ook in voor de realisatie van de uiteindelijke verbrandingspop op ware grootte (maximum 1,8 meter hoog, 2,1 meter breed en 4,8 meter lang).
De artistieke vergoeding bedraagt 1 000 EUR.

deelnemingsformulier wedstrijd verbrandingspop_2022

reglement verbrandingspop_2022

Team Cultuur en evenementen