LIVESTREAM Carnavalsraadzitting (22 februari, 18 uur)
Team Cultuur en evenementen 21 februari 2020
21 februari 2020

LIVESTREAM Carnavalsraadzitting (22 februari, 18 uur)

“Gedoon me smeren en teren…”

Op zaterdagavond voor Carnaval, 22 februari om 18 uur, vindt in Cultuurcentrum De Werf de carnavalsraadzitting plaats. Tijdens deze avond krijgt Prins Carnaval de sleutels van de stad in handen en wordt door het collectief ‘De Roodszittink’ een aantal sketches opgevoerd waarin het voorbije politieke jaar flink op de korrel wordt genomen.

De carnavalsraadzitting is immens populair en niet enkel bij de carnavalisten. De beschikbare tickets vliegen dan ook elk jaar in een mum van tijd de deur uit. De ticketverkoop verloopt begin februari via cultuurcentrum De Werf. Hou zeker www.ccdewerf.be in het oog. Gelukkig valt de hele show live ook te bekijken via TV OOST en via de livestream op www.aalstcarnaval.be. Kijk je liever toch op locatie? Ook in de foyer van het cultuurcentrum staat een scherm opgesteld.

Elk jaar staat tijdens de carnavalsraadzitting een thema centraal. Een woordje uitleg – en dat gebeurt op uitdrukkelijk verzoek en naar analogie met de deelnemerslijst van de stoet mét vertaling in ’t Oilsjters:

“‘t Er was ne kier een stad woor da ’t ver iederien goe toeven was… De schatkist was boezjevol, ter wiert veil gelachen en gedanst en op ‘t kastiel oon de rivier trok iederiejn on ‘t zelste zjiel. Mor gelek as ge kentj peizen bleif da schoein lieken ni dieren en noor 6 joren kwaampen der donkere wolken opzetten. ‘t Geldj gerokten stillekes oon op, ‘t er wiert ni langer on ‘t zelste zjiel getrokken en ‘t was sanvasteg loeizen oerlog op ‘t kastiel. Domei kwaamp er oeik in die schoeine stad een enje oon de vette joren en was den toid gekommen dat gedoon was mé smeren en teren. Wer zellen een toiken op ons sjik moeten boiten en ‘t swoilest oepen op beitere toiden.”

 

Team Cultuur en evenementen