Stad in feestjasje
Team Cultuur en evenementen 7 februari 2017
7 februari 2017

Stad in feestjasje

Stad Aalst fleurt het stadscentrum extra op tijdens de carnavalsperiode. Naast de traditionele aankleding van stadhuis en stationsgebouw investeerde de stad nu ook in de versiering van haar winkelstraten. Bovendien krijgen alle inwoners langs het traject van de stoet een carnavalsvlag in de bus en ook het carnavalsmonument wordt in ere hersteld.

Ons stadscentrum mocht wel een iets feestelijker uiterlijk krijgen tijdens de carnavalsperiode, daarin volgt de stad de mening van veel carnavalisten, waaronder de losse groepen. Een aandachtspunt waar dit jaar werkt werd van gemaakt. De stoetvrije centrumstraten (Nieuwstraat, Kattestraat, Korte Zoutstraat en Lange Zoutstraat) worden tijdens de carnavalsperiode (periode Winterfoor) aangekleed met 46 kleurrijke fotobanners. Op de banners staan zowel carnavalsgroepen, losse groepen en individuele feestvierders afgebeeld. De foto’s zijn van de hand van Gert Swillens en Guy Kokken en vormen als het ware een fototentoonstelling in openlucht.

Bevlagging parcours
In de week voor Carnaval vinden de Aalstenaars die langs het parcours van zondagsstoet wonen een exclusief geschenk in de brievenbus: een nieuwe carnavalsvlag. Ontwerper ex-Prins Dennis De Wolf stak de carnavalsajuin in een modern kleedje. De stad wil iedereen die een vlag ontvangt uitnodigen om ze aan de gevel te hangen tijdens de carnavalsdriedaagse. De vlag is nergens te koop en is exclusief bedoeld voor de straten van het officiële parcours. Net als vorig jaar krijgt elke Aalstenaar ook een carnavalsaffiche in de bus. Die wordt samen met het carnavalsmagazine bedeeld op 13 februari. Zo krijgt elke burger te kans om bij te dragen aan de zichtbaarheid van Carnaval in het straatbeeld.

Carnavalsmonument in ere hersteld
Tot slot besloot het college van burgemeester en schepenen ook in te gaan op de vraag om het carnavalsmonument op de Hopmarkt beter tot zijn recht te laten komen. Een vuilnisbak die het zicht ontsierde werd al verplaatst en de elektriciteitskast vlakbij het beeld wordt aangekleed met informatie over het monument. Hierdoor zal het monument geaccentueerd worden op de huidige locatie: een strategische plaats, net voor het toeristisch infokantoor én bovendien het vertrekpunt van de toeristische I-padwandeling.

Team Cultuur en evenementen