Parkeren en mobiliteit tijdens carnavalsperiode
Team Cultuur en evenementen 20 februari 2020
20 februari 2020

Parkeren en mobiliteit tijdens carnavalsperiode

Tijdens de carnavalsperiode zijn sommige parkeerpleinen ingepalmd door de Winterfoor. Andere straten zijn dan weer tijdens de carnavalsdagen zelf moeilijk of niet bereikbaar, of er geldt een parkeerverbod. Het is met andere woorden aangeraden om Aalst Carnaval te bezoeken met het openbaar vervoer. Wie op zondag toch met de wagen komt, kan gratis gebruikmaken van een shuttledienst.

Met de wagen? Gratis shuttledienst
Kom je met de wagen? Maak dan gebruik van de gratis shuttledienst op zondag. Vanaf de parkeerzone Noord (Wijngaardveld en omgeving) en Zuid (Industrielaan en omgeving) rijden pendelbussen elke 12 minuten heen en terug. Lees meer over deze shuttledienst.

Parkeerpleinen
Een overzicht van de parkeergelegenheid in Aalst-centrum vind je hier: overzicht parkings Aalst, maar in de periode van de Winterfoor en tijdens de carnavalsdagen zijn sommige parkeerpleinen en parkeergarages niet bereikbaar:

  • Parking Keizershallen: afgesloten van maandag 3 februari tot donderdag 5 maart, 16 uur.
  • Parking Esplanadeplein: afgesloten van zondag 9 februari tot donderdag 5 maart, 16 uur.
  • Parking Houtmarkt, enkel op de zone waar eetkramen worden geplaatst: afgesloten van vrijdag 9 februari tot donderdag 5 maart, 16 uur.
  • Parking Eendrachtstraat: een parkeerverbod van vrijdag 15 februari om 6 uur tot donderdag 14 maart.
  • Parking Hopmarkt is afgesloten van zondag 23 tot en met woensdag 26 februari, 9 uur.
  • Parking Postsite (Vaartstraat), parking De Ridderstraat, Kroonparking (Zonnestraat) en parking De Burcht (Pontstraat) zijn op zondag 23 en maandag 24 februari tussen 11 en 24 uur niet bereikbaar vanwege de carnavalsstoet. Parking Postsite en de Parking De Ridderstraat zijn ook op dinsdag 25 februari tussen 13 en 20 uur niet toegankelijk vanwege de Voil Jeanettenstoet.
  • Parking Florahallen: van vrijdag 7 februari tot donderdag 5 maart, 16 uur

Wie zich toch met de wagen in het stadscentrum waagt, moet ook rekening houden met tal van plaatselijke parkeerverboden en afgesloten straten.

Via de Dendermondse Steenweg kan je op carnavalszondag en -maandag tot 11 uur (en opnieuw vanaf einde stoet) de parking (270 plaatsen) van de nmbs (Denderstraat) bereiken. Deze wordt voor de gelegenheid gratis opengesteld.

Een compleet overzicht vind je hier:

Bushaltes verhuizen
Tijdens Aalst Carnaval krijgen alle bussen van De Lijn een tijdelijke halte in de buurt van de Fritz De Wolfkaai. Hierdoor is parkeren tijdens Carnaval ook verboden in de Treinstraat, de Walstraat, de Hoge Vesten tussen Leo Gheeraerdtslaan en Treinstraat, de Leo Gheeraerdtslaan en de Frits De Wolfkaai. Lees hier meer over de dienstregeling van De Lijn tijdens Carnaval 2020.

50% korting op je treinticket
Geniet van 50%* korting op je treinticket! Verneem er alles over op de pagina van de NMBS.

Cambio deelwagens verplaatst
In functie van de vorming, stoeten en ontbinding van de stoeten worden de Cambiostandplaatsen ‘Vredeplein’, ‘Station’, ‘Pupillen’ en ‘Varkensmarkt’ opgeheven van vrijdag 21 februari om 12 uur tot woensdag 26 februari om 12 uur en vervangen door tijdelijke standplaatsen in de Treinstraat, de eerste 35 meter achter de laad- en loszone tegenover de kapperszaak.

Mobit fietsen verwijderd
Deelfietsen van Mobit zullen tijdelijk verwijderd worden uit het straatbeeld. Ze worden opgehaald op woensdag 19 en donderdag 20 februari 2020 en zullen teruggeplaatst worden in de parkeerzones op donderdag 27 februari 2020.

Team Cultuur en evenementen