Preventieactie Carnaval 2019: gratis nominette
Team Cultuur en evenementen 1 februari 2019
1 februari 2019

Preventieactie Carnaval 2019: gratis nominette

Met Carnaval 2019 in aantocht, start ook de jaarlijkse preventiecampagne rond alcohol en jongeren. Uitgangspunt van deze campagne is dat Carnaval vieren moet kunnen, maar dan wel op een veilige, verantwoorde én plezante manier. Met een flinke dosis gezond verstand omgaan met alcohol is daarbij cruciaal!

De richtlijnen, die trouwens het hele jaar door gelden, zijn kort samengevat:

– 16 jaar: geen alcohol
– 18 jaar: geen sterke drank
+ 18 jaar: drink met mate

Actie
De stad organiseert in aanloop naar Carnaval elk jaar een preventiecampagne, in overleg met een aantal partners. Ook dit jaar werken we nauw samen met de lokale politie en de dienst Toerisme. Met deze preventiecampagne zet de stad jongeren aan om, net zoals het carnavalsfiguurtje Zjangsken, Carnaval te beleven op een leuke en veilige manier. En dat kan perfect zonder (of met weinig) alcohol!

Zjangsken op Facebook
Mascotte van de actie is net zoals voorgaande jaren Zjangsken, het carnavalsfiguurtje gecreëerd door Gilles Van Schuylenbergh. Dit jaar zal Zjangsken opnieuw actief zijn op zijn Facebookpagina. Zjangsken zal hier tal van mythes rond alcohol ontkrachten!

Nominette
Om de actie te extra kracht bij te zetten zal er ook een gadget verdeeld worden. Dat is dit jaar een nominette, die verdeeld zal worden naar de tweede graad secundair onderwijs. Maar ook jij kunt er eentje bemachtigen. Toon aan dat je bevriend bent met Zjangsken en je ontvangt er eentje gratis. Dit doe je in het infokantoor Toerisme (Hopmarkt 51 in Aalst). Tussen 18 februari 2019 tot 3 maart 2019, zijn de nominettes er te verkrijgen, zolang de voorraad strekt.

Meer weten over Zjangsken?
Voor meer info over deze campagne kun je het team Integrale veiligheid van Stad Aalst contacteren: [email protected] – tel. 053 72 37 16.

Team Cultuur en evenementen