Carnavalsraadzitting zaterdag 2 maart
Team Cultuur en evenementen 22 januari 2018
22 januari 2018

Carnavalsraadzitting zaterdag 2 maart

Een klassieker op de vooravond van Aalst Carnaval is uiteraard de carnavalsraadzitting. Een ludieke avond in cultuurcentrum De Werf waarop de lokale politiek ferm op de korrel wordt genomen. Een woordje uitleg -en dat gebeurt op uitdrukkelijk verzoek en naar analogie met de deelnemerslijst van de stoet mét vertaling in ’t Oilsjters! 

 

Volg de raadzitting live op TV OOST of via de livestream: link naar de livestream

Tijdens de carnavalsraadszitting krijgt Prins Carnaval de sleutels van de stad Aalst uit handen van de burgemeester. Maar het is een feestelijke zitting en dus worden eerst de leden van het Aalsterse schepencollege feestelijk in hun hemd gezet door een prettig gestoord collectief van gelegenheidsgemeenteraadsvoorzitters. Uiteraard worden de nieuwe schepenen extra op de rooster gelegd, maar ook de oudgedienden dienen noodgedwongen de interpellaties te overleven. Gelukkig kunnen ze, zoals in alle tv-praatprogramma’s, tussendoor op adem komen tijdens het luisteren naar Aalsterse kleinkunst. Realisatie: collectief ‘De Roodszittink’

In ’t Oilsjters: Op de carnavalroodszittink kroigt Prinsj Karnaval oit d’hannen van berremiester Dozje de sleiters van ’t stad. Mor ’t es wel een fiestelèkke zittink, en dorom werd iest mé ’t scheipenkolleizje ’t zjilleken ewa g’haaven deir een benjeken schaa manen en schaa jakken. Vanoigest werren de nieve scheipen’n spesjool op de roeister geleid, mor oeik d’ aa ronkers zellen op heer sjik moeten boiten. Gelikkeglèk kennen ze, gelèk as in aal dè prootprogramma’s op den teivei, batoid ewat op osom kommen toides ’t loisteren nor een Oilsjters kleinkoensjtlieken. Realizausje: collectief ‘De Roodszittink’.

Team Cultuur en evenementen