Meyst en Massi: sterren van het Driekoningenfeest
Team Cultuur en evenementen 5 januari 2019
5 januari 2019

Meyst en Massi: sterren van het Driekoningenfeest

Op de eerste vrijdag van het jaar kruisen traditiegetrouw de kandidaten Prins Carnaval voor het eerst de degens. De inzet? De volgorde van optreden op de verkiezingsavond. De kandidaat die de meeste opdrachten tot een goed einde brengt, mag bepalen in welke volgorde de kandidaten hun verkiezingsshow mogen brengen.

Voor het derde jaar op rij deed het Statieplein dienst als locatie. Regerend Prins Alex mocht de talrijke supporters opwarmen aan het begin van de avond. Hij gaf te kennen dat het tot nu toe een fantastisch prinsenjaar is geweest en dat hij volop heeft genoten van elk moment. Op de vraag wat hij zal doen nadat hij de scepter heeft doorgegeven, zei hij vrolijk: “Eindelijk eens op het gemak in mijn zetel zitten”. Iets wat tijdens zijn campagne- en prinsenjaar zelden is gelukt.

Daarna mochten Bart De Meyst en Massimiliano Semeraro onder toeziend oog van presentatoren Filip Van De Winkel en Dirk Verleysen – voor de gelegenheid verkleed als twee van de drie wijzen – hun campagnelied brengen. Beide heren lieten zien dat ze zich thuis voelen op het podium en veel zangcapaciteiten hebben.

Na de formaliteiten was het tijd voor het echte werk: Meyst en Massi kregen naast enkele kennisvragen ook foto- en muziekvragen voorgeschoteld. En voor de ludieke ballonnenopdracht kregen de kandidaten even de hulp van het publiek.

Voor de bekendmaking van de eindstand werden de drie winnende carnavalsgroepen uit de voorbije stoet ook in de bloemetjes gezet: Geloeif me Goed (kleine groep), Krejeis (middelgrote groep) en De Lodderoeigen (grote groep) kregen een oorkonde overhandigd.

Uiteraard was het daarna tijd voor het moment waar iedereen vol spanning naar uitkeek: de bekendmaking van de winnaar. Uiteindelijk haalde Bart De Meyst het van Massimiliano Semeraro met een score van 80 punten tegenover 40 punten. Als beloning mocht Meyst de volgorde van de optredens bepalen op de Verkiezing Prins Carnaval 2019 die op zaterdag 26 januari plaatsvindt in de Florahallen. Meyst koos er resoluut voor om als tweede zijn show te brengen. Dat betekent dat Massi de spits mag afbijten.

Team Cultuur en evenementen