Verkiezing Prins Carnaval 2018
Katrien Wauters 5 december 2017
5 december 2017

Verkiezing Prins Carnaval 2018

Op zaterdag 20 januari strijden Alex De Kegel en Peter Van Keer in de Florahallen tegen elkaar om de titel Prins Carnaval Aalst 2018. De Verkiezing start om 20.30 uur. Mis geen seconde via de livestream.

Peter treedt als eerste op, Alex als tweede. Die volgorde werd bepaald tijdens het Driekoningenfeest.

Op zaterdagnamiddag 20 januari krijgen de kandidaten al een schriftelijke proef, waaruit hun kennis over Aalst moet blijken. De uitslag van deze proef bepaalt mee wie de winnaar wordt. Maar het hoogtepunt van de campagne van de kandidaten is toch hun show in de Florahallen. Elke kandidaat brengt een originele show van 25 minuten waarin sketches en liedjes zitten verwerkt. Een jury en de sms-voting bepalen samen welke show het meeste kon bekoren. De kandidaat die uiteindelijk de meeste punten behaalt, wordt op het einde van de avond gekroond tot Prins Carnaval en mag op 11, 12 en 13 februari over de stad regeren.

De tickets voor de verkiezing van Prins Carnaval waren in mum van tijd de deur uit. Gelukkig hoef je dankzij AVP en Oilsjt Mjoezik niks van de avond te missen. Op de website www.aalstcarnaval.be kan je namelijk via livestream alles volgen. Ook regionale tv-zender TVOOST zendt de verkiezing live uit.

Katrien Wauters