Winterfoor van 22 februari tot 10 maart 2019
Team Cultuur en evenementen 27 februari 2019
27 februari 2019

Winterfoor van 22 februari tot 10 maart 2019

De winterfoor start op vrijdag 22 februari en loopt nog tot en met zondag 10 maart. Van eendjes vissen voor de kleinsten tot de meest gevaarlijke attracties voor de echte durvers en alles ertussenin… Er is voor elk wat wils op de Winterfoor van Aalst.

Dit zijn de foorpleinen, goed voor in totaal meer dan 110 attracties en eetkramen:

  • Keizershallen
  • Hopmarkt
  • Esplanadeplein
  • Grote Markt
  • Werfplein
  • Houtmarkt

Openingsuren: winterfoor_2019_openingsuren.

Carnavalsmagazine met kortingsbonnetjes
Vele kermisattracties bieden gedurende de hele Winterfoor kortingen aan. Knip hiervoor je bonnen uit het carnavalsmagazine dat vanaf 18 februari 2019 bij iedere Aalstenaar in de bus valt. Op de laatste dag is het reductiedag: bij attracties krijg je een korting van 40 %. Bij eetstanden betaal je 20% minder.
Wie (nog) een exemplaar wenst van het carnavalsmagazine, kan daarvoor terecht in het administratief centrum (Werf 9), of in het toeristisch infokantoor (Hopmarkt 51).

Prikkelarme Dag van het Kind
De ‘Dag van het Kind’ vindt dit jaar plaats op donderdag 28 februari van 13 tot 18 uur. Traditioneel komen die dag veel scholen naar de Winterfoor. Iedereen (kinderen én volwassenen) krijgt toegang tot de attracties aan het voordelige tarief van 1 EUR per rit. Je hoeft hiervoor geen bonnetjes komen afhalen. Je betaalt gewoon aan de foornijveraar.

De scholen verzamelen om 12.30 uur op het Vredeplein, waar Prins Carnaval zal optreden. Tijdens de Dag van het Kind zal de hele kermis prikkelarm zijn. Dat betekent dat het geluid van de attracties wordt begrensd, felle lichten worden gedimd en de microfoons worden enkel gebruikt om de start van een attractie aan te kondigen. Hiermee wil Stad Aalst ook aandacht schenken aan bezoekers met een vorm van autisme of epilepsie.

Team Cultuur en evenementen