Carnaval 2018 – mooi jubileum!
Team Cultuur en evenementen 14 februari 2018
14 februari 2018

Carnaval 2018 – mooi jubileum!

Vanochtend heeft de Stad Aalst de 90ste carnaval afgesloten met de traditionele koffiekoeken. De burgemeester en de prins deelden zo’n 1 000 koeken uit aan de laatste carnavalsvierders.

Met meer dan 90 000 bezoekers kregen de carnavalisten van de zondagsstoet het publiek dat ze verdienden. De kleurrijke parade van 75 kleine, middelgrote en grote groepen en 189 losse groepen zorgden voor een schitterend spektakel. De  Lodderoeigen, Krejeis en Geloeif Mè Goed kaapten de eerste prijs weg. De stad wil nog een speciale dank-je-wel uitbrengen voor groep 76, De Koisploeg, om de straten zo snel mogelijk proper te maken.

De stad zette opnieuw hard in op communicatie. Bezoekers konden zich voorbereiden met het nieuwe carnavalsmagazine en de nieuwe website. Op zondag werd de website maar liefst 2 miljoen keer bezocht! De thuisblijvers konden zowel de raadzitting als de zondagsstoet als de popverbranding vanuit hun zetel volgen via de livestream. Op de Facebookpagina werden massaal foto’s en filmpjes gepost, geliket en gedeeld.

Pruiken, valse borsten en ‘velle frakken’ mogen voor een jaar opnieuw de kast in. Het is aftellen tot 3 maart 2019.

Team Cultuur en evenementen