Carnavalsraadszitting 2023: ‘De meit es in zicht!’
Team Cultuur en evenementen 23 januari 2023
23 januari 2023

Carnavalsraadszitting 2023: ‘De meit es in zicht!’

Zaterdag 18 februari om 18 uur vindt in De Werf eindelijk weer een carnavalsraadszitting plaats. Jan Louies, één van de drijvende krachten achter de raadszitting geeft een woordje uitleg in zijn moedertaal, het Oilsjters.

“Mé karnaval droit alles konterverkierd, auverechts. Oeik de karnavalroodszittink, woor dat de Prinsj de sleiters van ’t stad kroigt oit hannen van den berremiester, die tegoor me zen scheipenen azoei de macht in hannen geift van de vastelauvedzotten. ’t Oilsjters stadsbestier kaan op deis roodzittink ni anders doeng as ’t zjilleken mé heer loten haaven deir een team van gewoeine Oilsjteneers die, in ’t Oilsjters vanoigest, een ierken van heren laa meigen geiven. De nieve zwemkom, energiebesporingen, e sirkulausjeplang, … ons stadsbestier pakt in de spurt nor d’ oindmeit deis oitdaugingen kordoot oon mé de slogan ‘De meit es in zicht’.”

In’t schoon Vlaams:
Met Carnaval draait alles ‘konterverkeerd’, averechts. Ook op de carnavalraadszitting, waar de Prins de sleutels van de stad krijgt uit handen van de burgemeester, die samen met zijn schepenen zo de macht in handen geeft van de vastelavondzotten. Het Aalsterse stadsbestuur kan op deze raadszitting dan ook niet anders doen dan met zich ‘de zot laten houden’ door een team gewone Aalstenaars die, in het ‘Oilsjters’ natuurlijk, een uurtje het hoge woord mogen voeren. Het nieuwe zwembad, energiebesparingen, een circulatieplan… ons stadsbestuur pakt deze uitdagingen in de spurt naar de eindmeet kordaat aan met de slogan ‘De meit es in zicht’.

Live volgen
Je kunt de raadszitting live bekijken op TV OOST en via de livestream op deze website. Ook in De Foyer van De Werf kan je op beeldscherm volgen.

 

Team Cultuur en evenementen