Grace wint Gouden Ajuin
Team Cultuur en evenementen 4 maart 2019
4 maart 2019

Grace wint Gouden Ajuin

De gevreesde regen bleef uit en dus stond het volk rijen dik samengepakt voor de Ajuinworp. Prins Meyst strooide, met de hulp van burgemeester, schepenen en leden van het feestcomité, duizenden snoepajuintjes uit over de Grote Markt. 100 gelukkigen vonden een nummertje en hebben recht op een leuke prijs: een exclusieve muts van Aalst Carnaval waar maar 100 exemplaren van zijn gemaakt. De nummer 1, die recht geeft op een gouden juweeltje, kwam terecht in de handen van Grace De Smet (28) uit Hofstade bij Aalst.

“Ik sta letterlijk te beven op mijn benen! Wat een enorme verrassing! Het is de eerste keer dat ik de Ajuinworp kan meemaken. Ik ben lid van carnavalsgroep Steirk en loop normaliter mee in de maandagsstoet, maar nu nam ik even de tijd om langs de Ajuinworp te lopen. Een goeie keuze, zo blijkt, want een gunstige wind waaide het winnende lot in mijn handen. Hier moet ik toch nog even van bekomen!”

Het Gouden Ajuintje werd dit jaar ontworpen door juwelier Bikkems. Een sieraad van 18 karaat goud, waarin een briljantje zit verwerkt. Het is een ajuintje, met daarin het aangezicht van een Aalsterse vrouw verwerkt.

Team Cultuur en evenementen