De Zoipers
Team Cultuur en evenementen 22 december 2016
22 december 2016

De Zoipers

Thema: “De prinsjemaukers van Oilsjt” - Resultaat: 34ste op 49 kleine groepen

As kandidoot loten weir ons as een marjonet dirigeren en zèn het de prinsjemaukers die regeiren! Loisteren weir nie goed, tèn enjegen weir vanachter in de roet!!!!

Als kandidaat laten we ons als marionet dirigeren, het zijn de prinsjemaukers die regeren…

Thema: No 90 joor stoet wetj zelfs nen ezel oe da 't moet.

Tees joor gommen vèr de saumensmelting van aad en nief op de aadste en langste keiremisattrakse van ’t land. Onze melen pakt ons mee op rois deer den toid… van onzen domino tot onze Kamiel. ’t Werren op den dier allemool vergone glories da we noeit megen vergeten.

Dit jaar gaan we voor een samensmelting oud en nieuw, met de oudste en bekendste kermisattractie in Aalst die ons meeneemt op een reis door de tijd… Van de domino’s tot Keizer Kamiel… Vergane glories die we nooit mogen vergeten.

 

Thema: “Stoet gedoon, tes toid vèr op de pompiers te stoon”

Het carnavalsleven van vele groepen carnavalisten en vooral de jeugd speelt zich grotendeels af op Vredeplein en de Grote Markt bovenop of rond hun pompierwagens.

Thema: Wie, wadde of woor; weir zèn sleppendraugers vandejoor

As sleppendraugers stoon weir ’t giël joor deer oon de zoi van onze kandidoot-Prinsj: van ’t moment da de campagneliekes werren geschreiven tot ’t oitsmoiten van de karamell’n binsjt de stoet; azoei volgen weir de Prinsj op zoi parkoer.

De entourage van Prins Carnaval, ook wel ‘de slippendragers’ genoemd, staat het hele jaar trouw aan de zijde van de kandidaat-Prins Carnaval. Vanaf het moment dat de campagneliedjes worden geschreven tot het moment dat de Prins, gooiend met snoep, de stoet mag openen: De Sleppendraugers staan paraat.

23

Thema: 30 joor De Zoipers

Coronacarnaval thois was plezant. De kaffeikescarnaval was plezant. 
Mor go na moor on de kant!
Na fiejstemen tesaumen mè iederiejn die vedrom carnaval kaan vieren op de gewoeine manier.

Coronacarnaval thuis was plezant. De kaffeekescarnaval was plezant.
Maar ga nu maar aan de kant!
Nu feesten we samen met iedereen die weer carnaval kan vieren op de gewone manier.

Thema: D'ajoinen, de toeiveneers van de stroot

Elk joor opnief kommen aal d’ajoinen boiten en geiven het beste van eer zelfen. Ze toeiveren doorboi de sjikke kostums en waugens oit eere zak. Ze entertainen ieren lank de mensjen oon de kant. Doorveir kommen ze speciool zing vanoit China, Afrika en alles dertissen in.

Elk jaar opnieuw komen de ajuinen buiten en geven ze het beste van zichzelf tijdens carnaval. Ze toveren daarvoor de meest chique kostuums en wagens uit hun zak. Ze entertainen de toeschouwers van de stoet urenlang. De mensen komen zelfs speciaal vanuit China, Afrika en alle landen daartussenin om naar de stoet te kijken.

Team Cultuur en evenementen