Kledde me vel
Team Cultuur en evenementen 22 december 2016
22 december 2016

Kledde me vel

Thema: “Weir spiegelen ons oon niemand!” - Resultaat: 27ste op 49 kleine groepen

Kledde Me Vel bestoot tees joor 15 joor. Weir zèn altoid ons oigen gebleven en vinnen het belangerek dammen ons amezeiren. Weir zèn altoid een boitenbintjen geweist en smoiten nie me ons cengen. WEIR SPIEGELEN ONS GEWOEIN OON NIEMAND! WEIR ZEN KLEDDE ME VEL! DA ZEN WEIR!

Kledde Me Vel bestaat dit jaar 15 jaar. Wij zijn steeds onszelf gebleven en dragen plezier hoog in het vaandel. Wij zijn eigenlijk altijd al een beetje eigenzinnig geweest en smijten het geld niet langs deuren en vensters buiten. De stoet winnen zit er niet in! Wij spiegelen ons niet aan anderen, wat wagen en kostuum betreft. WEIR SPIEGELEN ONS GEWOEIN OON NIEMAND! WEIR ZEN KLEDDE ME VEL!

   

 

Thema: Weir sloon de naugel in de kop

Nor verloid eet de leste grauf van kastiël Terlinden, beter gekendj as ‘kastiël der verdoemenis’ door zèn vraa vermoeird. Oeit heit n’oi eer nen naugel deer ere kop geslaugen, los tegen de deer. Na dat da spel dor verkocht es, est den toer oon Kledde Me Vel om de naugel ni ‘op’ mor ‘in’ de kop de sloon!

Volgens een volksverhaal zou de laatste graaf van kasteel Terlinden, het kasteel van de verdoemenis, er zijn vrouw vermoord hebben door haar met een grote nagel door haar voorhoofd aan de deur vast te nagelen. Nu het kasteel verkocht is, is het de beurt aan Kledde Me Vel om met carnaval de nagel niet ‘op’ maar ‘in’ de kop te slaan.

Thema: “Roeid, geil, groeng of blaad... weir ston veneir 6 joor in de kaa”

Mè de kiezink mauken de politiekers d’Oilsjteneirs ‘weirem’ om te goon stemmen en beloeven vanalles om verkoezen te werren, mor achter de kiezink steiken z’eir vedrom weg in eir weirem stadhois swoilest de mensjen in de kaa bloiven stoon. Tot tein est oon ons om t’oeverleiven. Oilsjt mokt em geriëd ver de nieven oistoid.

Met de verkiezingen maken de politiekers het volk ‘warm’ om te gaan stemmen en beloven vanalles om verkozen te worden, maar na de verkiezingen trekken ze zich terug in het warme stadhuis terwijl de bevolking in de kou blijft staan. Tot dan is het aan ons om te overleven. Aalst maakt zich op voor de nieuwe ijstijd.

Thema: Wa wèrret, maan? Skiën of schiën?

Soms werd a vraa isj dwees, ten steltj ze a veren de kees: mei op congé mè eir twiën vèr ivverst op nen beirg te goon skiën of tois vastelauved vieren, mor tein goot a getraad leiven nie lank nimmiër dieren. Schiën of skiën, da’s de vraug. Speldje ‘t spel mei vandaug?

Soms wordt je vrouw eens kwaad en dan stelt ze je voor de keuze: met z’n tweetjes op vakantie om te gaan skiën, of thuis vastenavond vieren, maar dan zal je huwelijk niet lang meer duren. Een scheiding of skiën, dat is de vraag. Speel je het spel mee vandaag?

Thema: Olé olé, de Oilsjterse diva's zijn Woké

Den 100e Oilsjterse stoet is een unicum ver ons Oilsjters DNA. Lachen mè Oilsjteneers en mè Joeden, mor es da na nie verboeden? Ja aloha, ne zwette Prinsj in spei, YMCA, LGTBQ en de rest vant alfabet doet oeik mei. Woké, Olé olé! We zen der nog atoid van gebeiten. Ons Oilsjterse diva’s scheiren allemaan oever tzelfste zjiel, ge meeget gerest weiten.

De 100e Aalsterse stoet is een unicum voor ons Aalsters DNA. Lachen met Aalstenaars en met Joden, maar is dat nu niet verboden? Ja aloha, een zwarte Prins in spe, YMCA, LGTBQ en de rest van het alfabet doet ook mee. Woké, Olé olé! We zijn er nog altijd van gebeten. Onze Aalsterse Diva’s scheren iedereen over dezelfde kam, dat mag je gerust weten.

Thema: Diep in de C

De lichtjes zen atoit schoeiner
In andermaans zjiewierwaad
Mor as men door van goon droeimen
begon weir een groeite faat
Weir Kleddes zen gralek content
mé wat de zjie ons brengt
E lichteken alier en aldoor
onder wauter iejl schoein newoor?!

De lichtjes zijn altijd mooier
in andermans zeewierwoud
Maar als we daarvan dromen
begaan we een grote fout
Wij Kleddes zijn heel content
met al wat de zee ons brengt
Een lichtje hier en daar
onder water heel schoon nietwaar?

Team Cultuur en evenementen