Opbrengst pins Keizer Kamiel gaat naar drie goede doelen
Team Cultuur en evenementen 29 januari 2024
29 januari 2024

Opbrengst pins Keizer Kamiel gaat naar drie goede doelen

Dezer dagen zie je ze overal opduiken: de vrolijke figuurtjes uit de ‘bonte parade van traditie en erfgoed’. De huisstijl van Aalst Carnaval, een ontwerp van Bram De Baere, werd vorig jaar het onderwerp van een gadgetlijn die de stad uitbracht. In de reeks zijn ook 4000 pins met de beeltenis van Keizer Kamiel te koop aan 2,50 EUR/stuk. De opbrengst van de reeds verkochte pins schenkt de stad nu aan drie goede doelen die werden gekozen door de dochters van wijlen Kamiel Sergant.

 

Wie het voorbije jaar in het toeristisch infokantoor een pin aankocht met daarop de beeltenis van Keizer Kamiel, steunde meteen ook drie Aalsterse organisaties. De opbrengst van de pins werd op vrijdag 26 januari 2024 geschonken aan drie Aalsterse organisaties die door de dochters van Kamiel zorgvuldig werden geselecteerd. Kamiel Sergant zette zich jarenlang belangeloos in voor Aalstenaars die in moeilijke omstandigheden leven. Met de gekozen goede doelen – Shelter, Broeiklas en Kerst in de Stad – zetten de dochters zijn gedachtegoed voort. Elke organisatie krijgt nu een bedrag van 1.300 EUR.

Shelter biedt tijdelijk onderdak aan meerderjarige jongeren die genoodzaakt zijn om op eigen benen te staan terwijl ze daar nog niet klaar voor zijn.

Broeiklas ondersteunt kwetsbare kinderen in de lagere school met studiebegeleiding.

Kerst in de Stad zet het initiatief van Keizer Kamiel voort en biedt elk jaar honderden Aalstenaars die zich eenzaam voelen of het financieel moeilijk hebben een kerstfeest aan.

De dochters van Kamiel – Veerle, Hilde en Mia – zijn blij met het initiatief: “Op deze manier onze vader herinneren en symbolisch levend houden is ook wat hij zou gewild hebben. Het is een mooi eerbetoon en we bedanken de stad om er zo integer mee om te gaan.”

Wie nog geen ‘Keizer Kamiel’-pin heeft,  heeft nog steeds de kans om er eentje aan te kopen in het Toeristisch infokantoor op de Hopmarkt tot zolang de voorraad strekt.

 

Team Cultuur en evenementen