Tim Acke ontwerpt carnavalsaffiche 2024: “Geen verhaal, wel een gevoel”
Team Cultuur en evenementen 12 januari 2024
12 januari 2024

Tim Acke ontwerpt carnavalsaffiche 2024: “Geen verhaal, wel een gevoel”

Tim Acke (44) leidt naar eigen zeggen een dubbelleven: enerzijds als professioneel jazzmuzikant, anderzijds als beeldend kunstenaar. Maar bovenal is hij geboren en getogen Aalstenaar én papa van drie kinderen. Ook in het carnavalsmilieu is Tim geen onbekende: hij ontwerpt af en toe wel eens een karikatuurkop voor de Aalsterse carnavalsstoet.

Tim: “Mijn muzikale ei kan ik onder andere kwijt in de Academie voor Podiumkunsten, waar ik lesgeef. Daarnaast ben ik ook saxofonist, pianist, componist en zanger en heb ik de muzikale leiding over verschillende bands en projecten. Maar mijn hart ligt ook op mijn tekentafel: karikaturen en portretten zijn m’n handelsmerk, maar ik maak ook illustraties en schilderijen en vroeger zelfs strips.”

En nu dus ook de affiche van Aalst Carnaval 2024.

Tim: “Deelnemen aan de affichewedstrijd is altijd een beetje een ‘bucket list’-ding geweest voor mij. Jaren geleden nam ik al eens deel en dit jaar waagde ik opnieuw mijn kans. Mijn affiche vertelt niet per se een verhaal, maar is de surrealistische vertaling van een gevoel. Het gaat over hoe ik met mijn losse groep de zondagsstoet in de Kerkstraat beleef. De laatste korte straat waar je even moet wachten voor je de Grote Markt op mag. Stilte voor de storm. Het bruist, je pept elkaar nog eens op, je geniet van de muziek en het gejuich… die paar minuten in de Kerkstraat, dat is een memorabel moment van de stoet.”

Team Cultuur en evenementen