Gratis park-and-ride (P+R) op zondag
Team Cultuur en evenementen 2 februari 2018
2 februari 2018

Gratis park-and-ride (P+R) op zondag

Parkeer gratis aan een van de vele bedrijven die speciaal hun parking op zondag openstellen. Neem daar een gratis pendelbus naar het centrum. Tot 22 uur kun je nog terug naar de parking. Er zijn 2 pendelbustrajecten. Vertrektijden: heen van 12 tot 16.45 uur en terug van 17 tot 22 uur. Onthoud de kleur van de pendeldienst en stap op waar je afstapte:

 • Pendelbus A (blauw traject): rijdt om de ± 12 minuten Wijngaardveld – Treinstraat (aan Sint-Annabrug): haltes De Wolf, Tupperware, Wijngaardveld, Honda, Verbrandhofstraat.
 • Pendelbus B (rood traject): rijdt om de ± 12 minuten Industriezone III Erembodegem – Colinet: haltes Industriezone III Erembodegem, Somati, De Geyndt.

Deze P+R is gratis dankzij de Stad Aalst en de Provincie Oost-Vlaanderen. Meer info over het traject van deze bussen vind je in de infofolder van De Lijn op pagina 21 tot 23. Download hier de infofolder (pdf).

Team Cultuur en evenementen
 • Leon Bosman

  Waarom niet elke Aalstenaar een vlag? Alle Aalstenaars gelijk! ! ! Waarom moet ik betalen en de helft van Aalst niet?

  • AalstCarnaval

   Beste Leon,
   De vlaggen hebben als doel de stoetstraten in een carnavalsjasje te stoppen en zo een extra dimensie te geven aan het hele stoetgebeuren. Omdat er zoveel vraag was naar de vlaggen, hebben we al het mogelijke gedaan om zoveel mogelijk vlaggen nog te koop aan te bieden. Iedere Aalstenaar van een gratis vlag bedienen was helaas zowel logistiek als budgettair onmogelijk.

 • Evelyne

  Zijn de parkings van de bedrijven de ganse nacht open? Er rijdt dan misschien geen pendelbus meer maar het zou leuk zijn te weten of er daar kan geparkeerd worden zonder het risico te lopen dat je niet meer van de parking kan als je bvb. rond 3u terugkomt aan de wagen.

  • AalstCarnaval

   Beste Evelyne,

   De pendelparkings blijven open, met uitzondering van de Colruyt-parking. Deze wordt wel afgesloten ’s nachts.

 • Pingback: Parkeerverbod met komst Winterfoor - Aalst Carnaval 2017 - De officiële site ✔()