Zwisj
Team Cultuur en evenementen 22 december 2016
22 december 2016

Zwisj

Thema: “Zwisj zèn galabal” - Resultaat: 15de op 20 middelgrote groepen

Zwisj viert zijn 25 jarig bestaan! We vieren ons 25 jarig bestaan met een enorm galabal op 26 februari en dat mag al eens iets kosten. Alles is weg en nu moet alles op!

 

Thema: Oilsjt oitgemolken

Stad Oilsjt geeft veel geldj oit on koensjt en on nog veil miër anderen brol. In plosj dazze de carnavalgroepen wa miër geldj zon geiven, zoe da ze kennen bloiven bestoon. De carnavalgroepen zen oeik belangrijk ver Oilsjt! De plannen mei d’Okapizool en onzen Iëndracht bloiven dieren, dormei dat stad Oilsjt oitgemolken is vèr ons.

Stad Aalst geeft veel geld uit aan heel wat kunst en ook nog veel meer onnodige investeringen. Met dat geld zouden ze beter de carnavalsgroepen wat meer financieel steunen, zodat deze kunnen blijven bestaan. De carnavalsgroepen zijn namelijk ook belangrijk voor Aalst! De plannen in verband met de Okapi-zaal en het Eendrachtstadion blijven aanslepen, vandaar dat de stad Aalst volgens ons uitgemolken is!

 

Thema: “Mè Carnaval ester volk op oeverschot, doormee goon weir nor de broes begot”

Mè carnaval ès ter veil volk op de boon. Dormee goot Zwisj Carnaval vieren in de broes.

Tijdens Carnaval is er veel volk op de baan. Daarom gaat Zwisj carnaval vieren in het oerwoud.

Thema: Goon mè de windj!

Ieder joor opnief lotemen weir ons liën deir de windj as ’t op ’t kostum, de waugen en thema oonkomt. We zien tèn wel woor da ‘t ons bringt.

Elk jaar laten we ons leiden door de wind als het gaat over het kostuum, de wagen en het thema. We zien elk jaar wel waar het ons brengt.

Thema: 30 joor zjubilei? Vandejoor groeiten dinei

Weir vieren vandejoor onzen 30ste zjubilei. Doorom noeidegen men eir geren oit op onze groeiten dinei. Echte Oilsjterse fiejstzolen vindje bekanst ni miejr. Oeik Kastiejl De Roeizerie es toe en da doet ons ertjen zjiër. Vergetj de Carlton en de Madelong, nen echten Oilsjteneer vierde ier fiejst gelèk as nen Barong. Sjik en otentik, profeteiren van de schoeine natier. Alliejn in de Roeizerie waster nog echt vertier. Dikke schoetels fretten mé veil woin, dorveir moeste zeiker bè Zwisj zoin! Weir emmen dor geren on den toeig g’hangen en oeik on ’t taufel was’t kiejr op kiejr volleideg vangen. De Roeizerie ester na oeik vantissen en weir van Zwisj zellen da spel dor gralek missen!

We vieren dit jaar ons 30 jaar bestaan. Daarom nodigen we jullie uit op ons groot diner. Echte Aalsterse feestzalen vind je bijna niet meer. Ook kasteel De Rozerie is gesloten en dat doet pijn aan ons hart. Vergeet de Carlton en de Madelon, de echte Aalstenaars vierden hier feest zoals een baron. Chic en authentiek, profiteren van de mooie natuur. Alleen in De Rozerie was er nog echt vertier. Verzorgde schotels eten met veel wijn daarvoor moet je bij Zwisj zijn! We hebben daar graag aan de toog gehangen, en ook aan tafel was het keer op keer feest. De Rozerie is nu ook gesloten en wij van Zwisj zullen dat daar enorm missen!

Thema: Oilsjt Carnaval verdintj ne mjoezikal

De jonges en maskes van Zwisj kreigen kert noor carnaval telefong van de James Cooke met de vraug of men ni willen meeweirken oon ne mjoezikal oever de schoeinsjte stad van’t land. Weir zieng da volleideg zitten en brengen eir de belangrèkste poentjen va carnaval saumen mè James in ne formidaubele mjoezikal! Zeiker komme zieng owoor!

De jongens en meisjes van Zwisj kregen kort na carnaval telefoon van James Cooke met de vraag of wij niet willen meewerken aan een musical over de charmantste stad van het land. Wij zien dit volledig zitten en presenteren jullie samen met James de belangrijkste punten van carnaval in de vorm van een schitterende musical! Zeker komen kijken!

Team Cultuur en evenementen