Beplekt en Bespoeten
Team Cultuur en evenementen 22 december 2016
22 december 2016

Beplekt en Bespoeten

Thema: Beplekt en Bespoeten – “Kaffebaars, van gralek speciool tot iejl gewoein, mor ver welken'eje goi een boein?​” - Resultaat: 26ste plaats op 49 kleine groepen

Kaffebaars, van gralèk speciool tot iel gewoein, mor ver welken eje goi een boein?

In de hedendaagse koffiecultuur spreekt men van espressobars, coffeeshops, baristas, dubbele latte, cappuccino of slow coffee. Allen te vinden in Kaffee Da Kothee, Philimonius, Koffiehuis Miene, AMOK, DPDK, Zero53 …  Maar waar zijn de knusse, authentieke tearooms zoals Zwaenepoel, Corthals en Malpertuus met hun oude wijven, pateikes en een zjat filterkoffie naartoe? Moet er nog koffie zijn?

Thema: De Carlton sloit, weir doeng 't licht oit!

Michel eiget g’had, giën broin saas niemiër!

Michel van feestzaal ‘Salons Carlton’ heeft het gehad, geen bruine saus meer!

Thema: “Tir Pangckendael”

Weir schieten mè scheirp, ni geschoeten ès atoid mis. Pang Pang!

Wij schieten met scherp. Niet geschoten is altijd mis! Pang Pang!

Thema: Sossissenvliës!

‘t Iënige woor da peerd goe vèr es!

Sossis ‘Beiaard van Eiremonne’ is een plaatselijke lekkernij, die zijn oorsprong vindt in de grote hongersnood die heerste in tijden van kopvliësschaarste. ‘Sossis Beiaard’ staat op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van de Unesco.

Team Cultuur en evenementen