Bjein Swanjee
Team Cultuur en evenementen 22 december 2016
22 december 2016

Bjein Swanjee

Thema: “Pas de deux ...” - Resultaat: 28ste plaats op 49 kleine groepen

Pas de deux ... er kaan mor iënen berremiester zèn, dus welke zwoon droift in de goeie richting?

In het vooruitzicht naar de gemeenteraadsverkiezingen waar de partijen hun kopstukken al naar voor brengen, brengen wij de choreografie “Pas de Deux” uit het Zwanenmeer. Dit nemen we wel letterlijk…dat Ilse Uyttersprot en Christoph D’Haese niet alletwee (pas de deux) burgemeester kunnen worden.

 

 

 

Thema: Wet is Wet!

In Oilsjt zen der miër en miër regels en wetten. Ge zetj zing wa da men door van peizen.

 

In Aalst zijn er meer en meer regels. We laten zien wat wij daar van denken.

 

Thema: “'t Oilsjters zwemparadois”

De koegel ès deir de keirk vèr ons nief zwembad. Vèr ons kaant ni rap genoeg goon. Weir kinnen nimmer wachten en loten ons volleidig goon in’t nief subtroepisch plonsbad. As’t mor nat ès!

Nu de plannen op tafel liggen voor het nieuwe zwembad, kan het niet snel genoeg gaan. Wij wachten er niet op en laten ons volledig gaan in het nieuwe zwemparadijs. Waterpret verzekerd!

Thema: 5 joor Bjein Swanjee: nen aten jubelei

Weir vieren het 5 jorig bestoon van Bjein Swanjee; nen aten jubelei…

Het 5-jarig bestaan van Bjein Swanjee wordt gevierd; een houten jubileum…

Thema: 40 joor Marcel Delforge!

Marcel Delforge, ver d’Oilsjteneers beiter gekendj as ‘Delflosj’, mé zèn smaabollenkraum. As lid van Bjein Swanjee zemmen em zeker ni vergeiten en we gon tein oeik saumen mè Marcel zenne 40-jorige zjubelei vieren dat ’n in ze kraum op de foeir stoot.

Marcel Delforge is een naam die niet meer weg te denken is in het kermiswezen. Hij is vooral bekend om de heerlijke smoutebollen. Dit jaar staat hij 40 jaar op de kermis. Dat laten we dan ook niet zomaar voorbijgaan. We vieren zijn 40-jarige jubileum.

Thema: ’t Geldj groeit ni oon de boeimen!

‘t Melkhoizeken es al joren gekost in ons Oilsjters stadspark, spoiteg genoeg vindj ‘t stad giejnen nieven cafeiboos omdat alles veil te dier es en te dier werd. In ’t park groeit er nog atoid giejn geldj oon de boeimen!

Het melkhuisje is al jarenlang een vaste waarde in het park van Aalst, helaas vindt de stad geen uitbater omdat alles te duur is en te duur wordt! In ons park groeit het geld namelijk nog niet aan de bomen.

 

Team Cultuur en evenementen