De Popollekes
Team Cultuur en evenementen 22 december 2016
22 december 2016

De Popollekes

Thema: “Na 30 joar leggen weir onze koarten op taufel en zetten onze joker in.” - Resultaat: 10de plaats op 20 middelgrote groepen

Naar aanleiding van ons 30 jaar jubileum zetten wij rond alle carnavalsactiviteiten onze “joker” in.

 

Thema: "OILSJT" om van te snoepen...

Omda onzen berremiëster ons stad atèt omschroift as “charmant” of “mè een oigen DEI N AA” gommen weir d’er nog intjen boi doeng: “Oilsjt es om van te snoepen”. Weir mauken mè Carnaval een nieve wandelink wor da de kinjeren mè plezier zellen in flaneiren, van in’t fabriek tot in ’t smokkelwinkelken. Welkom in OILSJT OM VAN TE SNOEPEN.

Onze stad staat al bekend als “Aalst, charmante stad”, “Aalst en zijn DNA” en “Oilsjt carnaval”. Wij voegen er nog een slogan aan toe: “Oilsjt om van te snoepen”. Wij leiden je binnen in een snoeprijk panorama dat onze stad zal vernieuwen van naam en uitzicht. Welkom in OILSJT OM VAN TE SNOEPEN.

Thema: “Mè onze spiegel in ons hand, vraugen weir ons af: "Oe stoje goi ier oon de kant?"

Onze stoet trekt joorlèks tiengduzjenden mensjen om onze Carnaval te zing, mor veilen vergeiten da ge moetj verklidj zèn! Weir as ‘keiningen’ op ‘t gebied van ons te verkliën willen isj looten zing hoe belachelèk ze door stoon as ze ni verklidj zèn oon d’hand van eer oigen spiegelbeldj!

Onze stoet trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers die onze Carnaval willen meebeleven, maar velen vergeten dat dit een groots verkleedfeest is. Wij zijn de ‘koningen’ op het gebied van kostumering en dit willen we het publiek duidelijk maken door hen te laten kijken naar hun eigen spiegelbeeld!

Thema: Oilsjterse balletschool

Dat Utopia verkoezen es tot ‘beste bibliotheek van Vlonjeren en Brissel’ es vèr e stik te woiten oon de nieve Oilsjterse balletschoel die es opgestart deer De Popollekes. Ons academie woor ons balletschoel in oitblinkt deer de vele repetiesjes en de vele optreides werren geapprecieerd. Tees es een schoein cadeau vèr de Oilsjteneers.

Dat Utopia verkozen is tot ‘beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel’ is mede te danken aan de nieuwe Aalsterse balletschool die is opgestart door De Popollekes. Onze academie voor Podiumkunsten waar onze balletschool uitblinkt door de vele repetities en de vele optredens worden ten zeerste geprezen. Een enorm cadeau voor de Aalsterse bevolking.

Thema: Ons DNA leit vast van het zot ajoinenras

As sleppendraugers van Dozje verteigenwoerdigen weir met alle zjest de “’Nieve Hoisstoil’ van Oilsjt en Carnaval…

Als slippendragers van de burgemeester vertegenwoordigen wij met fiereid de ‘Nieuwe huisstijl’ van Oilsjt en Carnaval…

Team Cultuur en evenementen