De Zjieverleppen
Team Cultuur en evenementen 22 december 2016
22 december 2016

De Zjieverleppen

Thema: “Mè Carnaval in 3017, tein goje wa zing!?” - resultaat: 8ste plaats op 20 middelgrote groepen

Binnen 1.000 joor zèn de Gillessen volledig gemotoriseerd en roin d'er 4 robotten op ons peerd. De pompiers vliegen gelèk drones oever de stroten en Vastelauved vieren mè metolen kameroten. Mor wie zal alles repareren as den boel ni blijft marcheren? Messching den 'n iën of 'n anderen oeverlierden teppen van bè De Zjieverleppen.

Carnaval in het jaar 3017…

 

 

Thema: Oilsjt, ons charmante stad, giën onbeschreven blad

Komt da zieng! Komt da zieng!
Oprechte en iërlijke journalistiek.
Het gevoel en de zergen van den Ajoin, recht vèr de raup zonder rond de pot te droin.
Spoitige konstatausjes en moeilijke relausjes, bè ons werd giën onderweirp verblomd of ontweiken.
Ier mag nen Oilsjtneer zèn èrt loten spreken.
’t Es gedoon mè achter de foiten te loeipen!
As ge de woorhèd wiltj, moeie ‘de leste zjiever’ koeipen!

Kom dat zien! Kom dat zien! Het laatste nieuws uit je stad zonder inmenging van de politiek. Het gevoel en de zorgen van de Aalstenaar, zonder rond de pot te draaien. Spijtige constataties en moeilijke relaties, bij ons wordt geen onderwerp ontweken; hier mag je je hart laten spreken. Gedaan met achter de feiten te lopen! Als je de waarheid wilt moet je “de leste zjiever” kopen.

 

Thema: “De Vooice van Oilsjt”

Va sèrrewoerdig willen ze allemool eer lieken bringen. Mor kinn’n ze in foite wel zingen? Entertainen is eer vak. Mor ze zèn muzikool ni echt ne krak. Ge gotj ons stoelken zing droin bè de miëst stemvasten Ajoin! Wie werd de Vooice van Oilsjt?

Tegenwoordig zijn er veel zangtalenten die hun liedjes brengen, maar kunnen ze zingen? Entertainen is een vak, maar ze zijn niet allemaal een muzikale crack. Dus zul je onze stoel zien draaien bij de meest stemvaste Ajuin. Wie wordt de Voice van Aalst?

Thema: 'LED' mor op!

‘LED mor op!

‘LED’ maar op!

Thema: Welken troeten emme we na geschoeten

Noste joor es’t vedrom verkiezink, dus de jacht es g’oepend! Welk proisbiejst zal na mé den trofei goon loeipen? Weir van jachtclub De Zjiëverschieters stoon op scheirp! De jacht es oepen!

Volgend jaar zijn er terug verkiezingen, dus de jacht is open! Welk prijsbeest zal nu met de trofee gaan lopen? Wij van de jachtclub De Zjieverschieters staan op scherp! De Jacht is open!

Thema: Taxi Jef

Wie kaan hem ni, den bekendstjen taxichauffeur van Oilsjt, Taxi Jef. Wa d’een traject eit dieje keirel al afgeleid in en vér Oilsjt. Miejrdere Prinsjen en bekendje Oilsjteneers emmen mé hem al een toerken meigen doeng. Ondertissen e lieken zingen en hangt è de klau oit mé jan en allemaan. Weir van AKV De Zjieverleppen emmen de iejr om de lèste rit te meigen meiroin mè deizen topkeirel. Goot allemool van ’t stroot want Taxi Jef en oon de road!

Taxi Jef vervoert belangrijke mensen, prinsen en ex-prinsen van de stad Aalst en brengt een verhaal over de persoon die in zijn auto zit. De Zjieverleppen zetten Taxi Jef in de spotlights.

Team Cultuur en evenementen