Gebosjt
Team Cultuur en evenementen 22 december 2016
22 december 2016

Gebosjt

Thema: “Weir pakken de vastelauvend poep mee in de stoet.” - Resultaat: 41ste op 49 kleine groepen

Weir pakken de vastelauvondpoep al van de zondag mee, zoei kennen aal de Oilsjeneers z’ al zing, want den helft van de Ajoinen gerokt toch ni op de mèrt.

Wij nemen onze Vastenavondpop al op zondag mee in de stoet, want met carnaval geraakt de echte Aalstenaar toch niet op de markt. Zo kunnen al de carnavalisten ze al eens zien in de stoet.

 

Thema: Modern of klassiek, iet simpel of iet sjik oit Mazoik of oit Oilsjt. Tradiesjes gon verloeren… Messchieng kaan ne mix van de twië ons bekoeren.

Elk joor wert er gesproeken oever oe ’t kostum van onze prinsj der goot oit zieng. Wèrret klassiek en volgens de tradiesje of got em de modernen toer op? Wèrt zèn kostum in Mazoik gemokt of wèrt atelier Sandy ont stikken gezetj? Wa wèr et? Gon tradiesjes verloeren? Meschieng kaan ne mix van de twië ons bekoeiren.

Elk jaar wordt er druk gespeculeerd over welke stijl het kostuum van de prins zou zijn. Kiest hij voor de klassieke en traditionele stijl? Of gaat hij de moderne toer op? Wordt het gemaakt in Maaseik? Of wordt atelier Sandy op de proef gesteld? Wat wordt het? Gaan tradities verloren? Misschien kan een mix van de twee ons bekoren.

 

 

Thema: “Iendracht Oilsjt viert 100 joor zjubelei en weir van Gebosjt vieren mei”

N’Iëndracht viert zjubelei! Da kinnemen bè Gebosjt ni loten passeiren zonder dat isj in de spotlight te zetten.

Eendracht Aalst viert zijn 100-jarig jubileum en dat willen wij niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Dus wij van Gebosjt vieren dit jubileum mee.

Thema: Vèr ons ni alliën lichtekes in de C: weir pakken oeik ons keiskes mee!

Voor ons niet enkel lichtjes in de C, wij nemen ook onze kaarsjes mee!

Team Cultuur en evenementen