Gekloetj
Team Cultuur en evenementen 22 december 2016
22 december 2016

Gekloetj

Thema: “Dagobert Steve, dienen vant kantin is nen d...”

De nieven boos van ‘t kanting doet er alles oon om zuveel megelèk te organiseren "in ‘t veerdiel van de carnavalist". Zoei kejje elke week op ‘t gemak a cengen achter loten in de kanting. Mor letj op dagge de juste bongskes of zoipkoorten etj. En ver een kleine 11 euroloekes ejje al ketten drank, ‘t es verniet! Aal tesaumen nor ’t kanting vèr Kassa 13!

De nieuwe baas van de kantine doet er alles aan om zoveel mogelijk te organiseren “in het voordeel van de carnavalist”. Zo kan je elke week gerust je centen achter laten in de kantine. Maar let wel op dat je de juiste bonnetjes of drankkaarten hebt. Je moet zelfs niet ver meer lopen om je werkgerief te kopen, hij zorgt werkelijk voor alles. En voor een kleine 11 EUR heb je al sterke drank, ’t is een koopje.
Kom allen tesaam naar Kassa 13!

 

 

Thema: Gekloetj und Stoedijow 100 prezantieren das mjoezikal '40-'45 mit kaboeter Dolf!

Gekloetj und Stoedijow 100 prezantieren das mjoezikal ’40-’45 mit kaboeter Dolf!

Gekloetj en Studio 100 presenteren de musical ’40-’45 met kabouter Dolf!

 

Thema: “Carnaval es nie vèr te lachen. Poentj.”

Oon de aavers van kinjeren jonger as 16 joor: geir beslist of a gasten nor ons zing of nie. As ze eer annen veeren eer oeigen agen, loten we ze gerest.

Aan de ouders van kinderen jonger dan 16 jaar: jullie beslissen of jullie kinderen naar ons kijken of niet. Als ze hun handen vóór hun ogen houden, laten we ze met rust.

Thema: “#GekloetjGefilterd

Geir ziet wa da weir willen dagge ziet. Azoei zitj ’t leiven deizer daugen in mekander. #GekloetjGefilterd #Poentj

Jullie zien wat wij willen dat je ziet. Zo zit het leven vandaag de dag in elkaar.

Thema: Stiert z'op kamp

Wa disiplin kaan giejne koot. Woor liejrde da beiter as op kamp?

Wat discipline kan geen kwaad. Waar leer je dat beter dan op een scoutskamp?

Thema: Ej Oilsjteneers, ‘t sloot op niet, mor ‘t es goed as ge nor ons isj ziet

De thema’s in de stoet en de kostums es vantoid moejelèk boi mekander te leggen. Doorom damme weir vandejoor oeik isj schoein en proeper probeiren oit te pakken, mor aal bè mekander slooget op niet!

Hallo Aalstenaars, het slaat op niets, maar bekijk ons maar eens goed. De thema’s in de stoet en wat er gedragen wordt is soms moeilijk met elkaar te rijmen. Als het maar schoon is. Daarom ons thema van dit jaar: ‘t ziet er allemaal goed uit, maar ’t slaat nergens op!

Team Cultuur en evenementen