Geschalotterd
Team Cultuur en evenementen 22 december 2016
22 december 2016

Geschalotterd

Thema: “Me kardinool Jempi in de stoet. Oi goot toeinen hoe dat moet!” - Resultaat 11de op 20 middelgrote groepen

AKV Geschalotterd goot vandejoor ni allien in de stoet. No 15 joor goot Prinsj Jempi nog isj mee in onze stoet. Hoi goot d' Oilsjteneers loten zing hoe dat’ vroeger was. Kardinool Jempi bringt vergiffenis oon aal de carnavalisten ver aal eer zonden en stommetoiten. Weir zèn in de stoet zèn volgelingen en goon de mensjen een unieke carnavalsbeleving geiven! Iederien van harte welkom in de keirk van Geschalotterd op 26 febrewore.

Na meer dan 10 jaar maakt ex-prins Jempi zijn opwachting in onze stoet. Hij zal samen met Geschalotterd de Heiligen aanroepen om een tragedie zoals in april niet meer te hoeven meemaken, tevens zullen we ook Christoph D’haese en Ilse Uyttersprot danken voor de snelle en goede oplossing voor de getroffen groepen. Treuren zal er echter niet bij zijn. Het wordt zeker een feest op zondag 26 februari!

Thema: Mini-Oilsjt

De leste jooren werd er altoid mor bombastischer gebaat, alles moet elk joor groeiter en groeiter zèn. Weir goon vandejoor just het teigenoevergesteldje doeng. Verschillende monumenten van Oilsjt zellen int klein afgebeldj werren, tzal ne ferme show werren! Afsprauk op zondag 11 febrewoore 2018!

De laatste jaren wordt bij het bouwen van de wagens steeds groter en bombastischer gebouwd. Wij willen dit jaar het tegenovergestelde doen en gaan dus alles in het klein afbeelden. Er zullen verschillende monumenten van Aalst getoond worden en nog vele andere zaken. Een spektakel dat je echt niet mag missen! Afspraak op zondag 11 februari 2018!

 

Thema: “Verhoisfirma Geschalotterd”

AKV Geschalotterd bestoot 6 joor! Vèr de 5e kiër moesten weir van standplosj verwisselen. Ondertissen zèn de jonges en maskes van Geschalotterd gralèk bedreiven in ‘t verhoizen van aal ons gerief. Doorom begintj Geschalotterd een toidelèke verhoisfirma mè ons droi zotte daugen!

AKV Geschalotterd bestaat dit jaar 6 jaar. Voor de vijfde keer in het nog jonge bestaan kregen we een nieuwe standplaats in de carnavalswerkhallen. Wij zijn het ondertussen gewend om te verhuizen, daarom richten wij onze tijdelijke verhuisfirma op tijdens de 3 carnavalsdagen!

Thema: Kromkesfret

Weir pakken eir mei nor de foodtrucks van ons Oilsjterse stei. Ge kentj ze oeveraal vinnen, van de klènsjte keiremis, ’t Weirfploin, tot zelfs in’t park. Den Biënaver zèn kraum es verkocht, de Kreem es in Middelkeirke op den doik gekroepen. Mor nie getreerd, der zèn nog genoeg koeten wor da ge ane fret kentj koeipen. Weir brengen eir nen tournei langs ons Oilsjters foodtruckfestival.

Wij nemen jullie mee langs de foodtrucks van onze Aalsterse stad. Je kunt ze overal vinden: van de kleinste kermis, op het Werfplein, tot zelfs in het park. Den Biënaaver heeft zijn kraam verkocht, De Kreem zit in Middelkerke op de dijk. Maar niet getreurd, er zijn nog genoeg kramen waar je je eten kan kopen. Wij brengen jullie een tournee langs ons Aalsters foodtruckfestival.

Thema: Groeite prois Sergant: wie zetj de koers nort koizerschap noor zen hand?

Vantjoor organiseiren weir een koers (mè velaus) woormei dammen op zoek goon wie dat onze nieve koizer wert. Speciool als ierbetoein ver onze koizer Kamil en mè een knipoeigsken nor zenne winkel. Zejje krejeis wie dat de koers go winnen? Ge zetj ni aliejn! Oeik de Kamillekes zen op post ver te supporteren wie da de koers nor ’t koizerschap goot winnen.

Dit jaar organiseren we in de stoet een wielerwedstrijd waarmee we willen uitzoeken wie de nieuwe keizer van onze Carnaval wordt. Dit als eerbetoon aan Keizer Kamiel en een knipoog naar zijn fietsenwinkel. Benieuwd wie deze wedstrijd zal winnen? Wij ook! Kom zeker kijken want de Kamillekes zijn ook van de partij om mee te supporteren voor wie de koers naar het keizerschap wint.

Thema: Nen topgroep es e fabrik

Ne carnavalsgroep es oigelek e fabrik en zeker bè de topgroepen. Ze zwieren me da geldj en doorveir moet er e pak gebeiren veir de vastelauvedsdaugen. De veerzitters zen in foite al Cie-ie-ohw van kleine ka-em-oos en verdienen oeik een ploim ver eer verdinsjten binnen de veriejnegink. Evenementen, eitfestoinen, eer leden content en bè eer agen, de weirkers van de waugen in den hangaar en vrakes vant kostuum soigneiren en ten nog allemool brandjes blissen. Onz’n hoed af veer wat die mensjen tesaumen me een bestier allemool doeng veer’n eere groep.

Een carnavalsgroep lijkt op een fabriek, zeker de topgroepen. De budgetten swingen de pan uit en om dat op te lossen, moet heel wat gebeuren vóór carnaval. De voorzitters zijn eigenlijk CEO van kleine kmo’s en verdienen dan ook een pluim. Evenementen, eetfestijnen, leden tevreden houden, hallen en kostuumteam in goede banen leiden… Hoedje af voor wat deze personen en het hele bestuur doen voor hun groepen.

Team Cultuur en evenementen