Gratietanders
Team Cultuur en evenementen 22 december 2016
22 december 2016

Gratietanders

Thema: “Droi daugen Oilsjt Carnaval , da’s wa dak wil!” - Resultaat: 17e op 20 middelgrote groepen

Alle lappen es ‘t van da. Kommen weir op televies, is da negatief in ‘t nies. Mor as ze spreiken oever de plooimen van RIO en eer bloeite miekes, vergeiten ze altoid Oilsjt mè ons prachtige liekes. Vèr Deiremonne en den boiten zèn weir een bron van inspirausje. Ze willen da natierlèk oeik isj probeiren, deer onze Carnaval te kopiëren. Gratietanders maukt het verschil.

Drie dagen Oilsjt Carnaval, dat is wat ik wil! Klap in jullie handjes … goed luid, en niet te stil!

 

Thema: Jubilee à volonté, wie viert er mè Gratietanders mee?

As een duvelken oit een doeisken vieren weir onze 90ste stoet en ons 5 joor jubilee. Weir mauken der iën groeit fiëst van in onze stoet. Wie doet er mè ons mee? No in 2013 te zèn ontstoon zèn weir gralek grosj en fier dammen al 5 joor mee goon in onze stoet. No alle categorien isj te deerloeipen, emmen tèn toch onzen nieven thois gevonnen boi de kleine groepen. Ier gommen fiësten!

Als een duiveltje uit een doosje, vieren wij onze 90ste stoet en ons 5 jaar jubileum. Wij maken er één groot feest van tijdens onze stoet. Wie doet er met ons mee? Na in 2013 te zijn opgestart, zijn we enorm fier dat wij al 5 jaar lang meelopen in onze stoet. Na alle categorieën eens te doorlopen, hebben we toch onze nieuwe thuis gevonden bij de kleine groepen. Hier gaan wij feesten!

   

Thema: “Oilsjterse Cirk!”

Oilsjterse Cirk! ‘t Es in Oilsjt altoid een cirk. Ne pit in de kas, koensjtweirken da verschoinen, mor een nieve zool da bloift mor dieren. Wat ès eren volgenden trik? Komt zeiker aal isj koiken op 3 en 4 meert.

Aalsters circus! Het is in Aalst altijd een circus. Een financiële put, kunstwerken die verschijnen, maar een nieuwe zaal, dat blijft maar duren. Wat is hun volgende truc? Kom zeker allemaal eens kijken op 3 en 4 maart 2019.

Thema: 20 joor frituur Sjik

Frituur Sjik, beter gekendj as de drive-in frituur bestoot 20 joor. Weir, Gratietanders, zetten geeren onze moot en zijn personiël isj in de blommekes – of beter gezeit in een baksken mè friet overgoeten me stoofvliëssaas en een klasj mayonaise mè brochettenkroiden.

Frituur Sjik, beter gekend als de drive-in frituur, bestaat 20 jaar. Wij, Gratietanders, zetten graag onze maat en zijn personeel in de bloemetjes of beter gezegd in een bakje met friet, overgoten met stoofvleessaus en veel mayonaise met satékruiden.

Thema: Taxi GIA

Oongezing dammen ier in Oilsjt as gewoeinen berger nor de ring werren gedagen dankzoi da nief circulausjeplan, emme weir besloeten om ons matten boeven t’oolen om veer taxi te speilen zoeidat de mensjen nie altoid in de file vastzitten.

Aangezien we hier in Aalst als gewone burger steeds naar de ring worden verwezen dankzij het nieuwe circulatieplan, hebben wij besloten om onze tapijten boven te halen om taxi te spelen. Zodat mensen niet vast hoeven te zitten op de ring.

Thema: k Aaf van Oilsjt

´k Aaf van Oilsjt, weir willen ons avere en oeverleiden carnavalisten in de koiker zetten.

Ik hou van Aalst, we zetten onze vroegere en overleden carnavalisten in de kijker. Terug naar de basis met de grondleggers.

Team Cultuur en evenementen